Schuif aanTafel op de Dag van de Migraine

Locatie Hoofdpijncentrum in het Meander Medisch Centrum
Amersfoort
Maatweg 3, 3813 PZ Amersfoort
Datum woensdag 12 september 2018
Tijd 09.00 uur

WOMEN Inc. organiseert op de Dag van de Migraine aanTafel-gesprekken over migraine in het hoofdpijncentrum in Amersfoort. Schuif ook aanTafel en ga met andere vrouwen in gesprek over het onderwerp.

Op 12 september is het de Internationale Dag van de Migraine. Deze dag is in het leven geroepen voor alle mensen die dagelijks leven met migraine, om ze extra in het zonnetje te zetten en een hart onder de riem te steken. Maar natuurlijk ook om aandacht te vragen voor dit belangrijke onderwerp. Ruim 2 miljoen Nederlanders - mannen, vrouwen en kinderen - leven dagelijks met deze (chronische) hersenziekte. En dat is geen bijzaak. Dat is een hoofdzaak. Daarom voert WOMEN Inc. sinds mei, samen met het Migrainefonds, de Vereniging van Nederlandse Hoofdpijncentra en de Nederlandse Hoofdpijn Vereniging de campagne 'Maak van migraine een hoofdzaak'.

 

Schuif aanTafel

Op de Dag van de Migraine organiseren we, in het Hoofdpijncentrum in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, een speciaal aanTafel gesprek met migraine als thema. Bijna 80 procent van de Nederlanders weet niet dat migraine een hersenziekte is en vaak wordt gedacht dat migraine hetzelfde is als hoofdpijn. Terwijl hoofdpijn slechts een onderdeel is van migraine: veel patienten hebben tijdens een aanval ook last van misselijkheid, overgevoeligheid voor licht, geluid en geur, spraakstoornissen en het zien van vlekken. Door onwetendheid en bestaande vooroordelen wordt migraine niet altijd serieus genomen. 

Heb jij migraine en wil jij jouw ervaringen delen met andere vrouwen? Ervaar jij wel eens moeilijkheden vanwege jouw migraine en wil je meer Lef krijgen om het gesprek met je omgeving - familie, vrienden, kennissen of collega's - aan te gaan? Doe dan mee aan het Lefgesprek over Migraine. Wat betekent Lef voor jou? En beeld je eens in dat je oneindig Lef hebt, wat betekent dit dan voor jouw leven met migraine?

 

Meld je aan!

We beginnen de ochtend om 09:00u. met een koffie en thee. Je krijgt onder andere een (korte) introductie over WOMEN Inc. en de campagne 'Maak van migraine een hoofdzaak'. Rond 12:00u. is het aanTafel Lef gesprek afgerond. Het lefgesprek is onderdeel van de aanTafel gespreksmethoden, lees hier meer over de gesprekken.

Heb jij zin om met andere migrainepatiënten te praten over wat migraine voor jou betekent? We hebben een beperkt aantal plekken beschikbaar dus meld je snel aan via het formulier links boven op deze pagina.