Organisatie

WOMEN Inc. wordt gevormd door een ambitieus team van wereldverbeteraars. Samen met onze ambassadeurs en de Raad van Toezicht zetten we ons in voor meer gelijkheid in Nederland.

Medewerkers

Dit zijn de mensen die zich vanuit ons kantoor in Amsterdam dagelijks inzetten voor gelijke kansen voor iedereen:

Directeur Bestuurder

Jannet Vaessen

Jannet is oprichter van WOMEN Inc. en zet zich in die hoedanigheid al 15 jaar in om de kansen van vrouwen in Nederland te vergroten. Tevens schreef ze het boek IEDEREEN Inc., over hoe de principes van in- en uitsluiting werken.

Directeur Strategie & Communicatie

Emma Lok

Directeur Financiën & Bedrijfsvoering

Nienke Hagenbeek

Coördinator Strategie & Onderzoek

Maria Ouwehand

Coördinator LOKET Inc.

Elze Ghijsen

Elze is contactpersoon voor LOKET Inc.

E-mail Elze

Coördinator Redactie

Suzan Steeman

Suzan is expert op de thema's Geld en Werk

Geld // Werk

E-mail Suzan

Interim Coördinator Communicatie

Selma Hetharia

Programmamanager Gezondheid

Metty Spelt

Specialist Redactie, Onderzoek & Impact

Saskia De Hoog

Lobby & Public Affairs

Masha Trommel

Lobby & Public Affairs

Ody Neisingh

Ody is expert op het thema Overheid

Overheid

E-mail Ody

Redacteur

Sander Heithuis

Sander is expert op het thema Onderwijs

Onderwijs

E-mail Sander

Redacteur

Xanne Visser

Xanne is expert op het thema Gezondheid

Gezondheid

E-mail Xanne

Redacteur

Hajar Fallah

Hajar Fallah is expert op het thema Media

Beeldvorming

E-mail Hajar

Campaigner

Marthe de Win

Online Communicatie Manager

Marjon Melissen

Social Media Manager

Ciana Mayam

Grafisch Ontwerper

Natasha Tastachova

Coördinator PR & Communicatie

Maria van Tongeren

Met zwangerschapsverlof

Interim Coördinator PR

Marre de Visser

Neem voor persvragen contact op met Marre.

E-mail Marre

Programmamanager

Niki Veeger

Programmamanager

Pauline Schipper

Projectassistent

Eva de Haan

Boekhouder

Martin Kroon

Financieel Administratief Medewerker

Blanca Choque Mejia

Office Manager

Isabella Aniorte Tjepkema

P&O

Roxana Bottse

Freelancer

Niza Roqué-Udenhout

Ambassadeurs

Onze ambassadeurs zijn onze oren en ogen in het hele land. Iedere provincie wordt vertegenwoordigd door één of meerdere ambassadeurs. Zij bezoeken en organiseren lokale events, staan in contact met lokale organisaties én houden vrouwen in de regio op de hoogte van alle WOMEN Inc. activiteiten. Lees meer over wat zij voor jou kunnen betekenen.

Ambassadeurs leggen verbindingen in de regio, organiseren lokale evenementen, geven presentaties tijdens beurzen en evenementen en zijn het lokale contactpersoon voor aanTafel. Zij versterken vrouwen en mannen op lokaal niveau en zijn de oren en ogen van WOMEN Inc. in het land.

Regio Noord // Groningen

Maaike Luttik

"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan." Ik help vrouwen graag om weer een stap in hun leven te zetten, om weer in zichzelf te gaan geloven.

Regio Noord - Leeuwarden

Dana Zwierstra

Sinds jaar en dag begeleid ik vrouwen om aan hun eigen toekomst te werken en een voorbeeld te zijn voor haar kinderen en/of naaste omgeving. Als Ambassadrice van WOMEN Inc. regio Fryslan, streef ik naar financiële onafhankelijkheid en een eigen carrière.

Regio Noord // Zwolle

Josanne Ruitenberg

De twee thema's waarmee ik me bezig houd zijn beeldvorming en gezondheidszorg. In beide gevallen is mijn motto: 'Een goed voorbeeld doet volgen, maar dan moet dat voorbeel er wel (zichtbaar) zijn.

Regio Noord-Holland // Alkmaar

Georgina van Dijk

Als ambassadeur Alkmaar voor WOMEN Inc. hoop ik een bijdrage te kunnen leveren door een platform aan te bieden voor vrouwen om bij elkaar te komen en te praten. Laten we een community creëren voor vrouwen waarin ze 100% zichzelf durven en kunnen zijn en wij elkaar kunnen steunen en helpen jouw toekomst te ontwerpen zoals jij graag wilt.

Regio Noord-Holland // Amstelveen

Jettie Muris

Het is mijn overtuiging dat elke vrouw tenminste één sterk rolmodel nodig heeft om samen op te kunnen trekken voor een gelijkwaardigere samenleving.

Regio Oost // Enschede

Katja van Reede

AanTafel is het delen van ervaringen, het leven, jouw visie, jouw input en als Ambassadeur van Regio Oost Nederland en gespreksleider ben ik dankbaar om daar een onderdeel van te mogen zijn. Tot ziens AanTafel!

Regio Oost // Doetinchem

Kim Kaak

Gender, ongelijkheid en verschillen zijn altijd belangrijke onderwerpen in mijn leven. Vrouwen hebben verschillende verhalen, achtergronden en ervaringen. Ik zet me in voor alle vrouwen zodat ze de mogelijkheid hebben hun leven in kunnen vullen zoals ze zelf willen, zonder sociale/economische beperkingen.

Gender, ongelijkheid en verschillen zijn altijd belangrijke onderwerpen in mijn leven. Vrouwen hebben verschillende verhalen, achtergronden en ervaringen. Ik zet me in voor alle vrouwen zodat ze de mogelijkheid hebben hun leven in kunnen vullen zoals ze zelf willen, zonder sociale/economische beperkingen.

Regio Oost // Apeldoorn

Jeanette Oostdijk

Regio Midden // Utrecht

Soumeya Alhaddadi

Door belevingen te delen kunnen mensen elkaar inspireren, ontmoeten, en elkaar leren kennen. Wil je kennis delen of gewoon een kop koffie drinken en elkaar leren kennen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Regio Midden // Utrecht

Tanja Willemsen

Nieuwsgierig, gedreven, spiritueel en vrouw. Dat ben ik.
En ik heb een missie: meer begrip, vertrouwen en verbinding.
En dat doe ik op vele manieren. Privé, in mijn familie en met mijn vriend(inn)en. Zakelijk, in mijn baan bij de overheid, en in mijn praktijk Gloed voor reiki en healing (gloedconsult.nl).

Regio Midden // Almere

Paula Achterhof

Heb jij de wens om iets te veranderen voor jezelf? Wil je iets betekenen voor andere meisjes en vrouwen? Of wil je gewoon meer weten over welke mogelijkheden er voor jou zijn? Neem contact op met mij. Als ambassadeur bij WOMEN Inc. wil ik jou graag ondersteunen bij jouw volgende stap!

Regio Midden // Zeist

Marilyn Limon

Ik ben een ondernemende, dynamische vrouw, die graag haar steentje bijdraagt aan het empoweren van vrouwen en meisjes. Als ambassadeur van WOMEN Inc. hoop ik nog meer vrouwen te bereiken. We need to stick together!

Als ambassadeur van WOMEN Inc. hoop ik vrouwen en meisjes te empoweren. We need to stick together!

Regio Zuid-Holland // Den Haag

Sara Bolghiran

Als ambassadeur voor WOMEN Inc. zet ik mij niet alleen in voor gelijkwaardigheid en bewustwording, maar ook voor het in verbinding brengen van groepen vrouwen die elders niet met elkaar in contact zouden komen. Als ik dan ook iets voor jou kan betekenen op het gebied van dialoog, verbintenis, en het uitwerken van nieuwe ideeën, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen!

Regio Zuid-Holland // Rotterdam

Marielle Bleekrode

Gelijkwaardigheid tussen mensen vind ik een voorwaarde voor een fijnere wereld. Ik ben ambassadeur van WOMEN Inc. en daar ben ik trots op!

Gelijkwaardigheid tussen mensen vind ik een voorwaarde voor een fijnere wereld, de diversiteit van de Nederlandse samenleving koester ik.

Regio Zuid-Holland // Rijswijk

Magalie Hooi

"Haal uit het leven wat erin zit" Ik ben Magalie Hooi, een creatieve duizendpoot. Als ambassadeur wil ik op een laagdrempelige manier vrouwen met elkaar in contact brengen en laten profiteren van elkaars inzichten. Het leven is een groeiproces en ik wil tegelijkertijd met mijn eigen groei, vrouwen stimuleren om vanuit hun eigen bewustwording keuzes te maken die goed voor ze zijn.

Regio Zuid-West // 's-Hertogenbosch

Yvonne Lamers

Mijn missie is empowerment van vrouwen. Een 'better image' betekent daadwerkelijk 'better business': een krachtig en vertrouwenwekkend imago opent deuren. Ik ben trots ambassadeur voor WOMEN Inc. te mogen zijn.

Regio Zuid-West // Middelburg

Fia de Pree

Mijn naam is Fia de Pree, 55 jaar, en ik woon in Middelburg, maar kom van oorsprong uit Yerseke, 100% Zeeuws! Ik vind het ontzettend leuk en interssant om bij WOMEN Inc. aangesloten te zijn, en hier in Zeeland, een bruisende community op te zetten, vol met inspirerende vrouwen!

Ik vind het ontzettend leuk en interssant om bij WOMEN Inc. aangesloten te zijn, en hier in Zeeland, een bruisende community op te zetten, vol met inspirerende vrouwen!

Regio Zuid-Oost // Eindhoven

Carien Kirkels

Ik ben een vlotte, pittige vrouw, met een gezonde dosis doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen en een opgeruimd en vrolijk karakter. Ik leer snel en pas me makkelijk aan. Ik vind het leuk om mensen te verbinden en te inspireren. Ik ben sterk in structureren, plannen, versimpelen van projecten, nieuwe ideeën bedenken, enthousiasmeren en presenteren.

Regio Zuid-Oost // Brunssum

Monique Slot

Ik hou ervan om verbinding te maken, om van elkaar te leren, te beseffen dat ieder van ons iets heeft om te overwinnen, om krachtiger en zelfverzekerder te worden. Ik geniet van mooie gesprekken, open, eerlijk, verbindend. Als vrxuwen bij elkaar komen, vind ik dat altijd bijzonder.

Graag draag ik mijn steentje bij om de financiële positie van vrouwen te versterken. Wellicht kan ik iets voor jou of jouw organisatie betekenen!

Onze ambassadeurs komen naar evenementen en bijeenkomsten en vertellen over actuele vrouwenzaken op de thema’s Geld, Gezondheid of Beeldvorming. De ambassadeur brengt haar verhaal altijd luchtig en aansprekend. Dit kan op allerlei manieren: in de vorm van een workshop, een presentatie of bijvoorbeeld met een stand tijdens een evenement. Ben jij op zoek naar iemand die enthousiast kan vertellen over een van de onderwerpen van WOMEN Inc. voor jouw bijeenkomst? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Raad van Toezicht

WOMEN Inc. heeft sinds juni 2019 een Raad van Toezicht. Deze houdt toezicht op het beleid van de organisatie en de algemene gang van zaken. De Raad van Toezicht komt vier keer per jaar bijeen. Het betreft een onbezoldigde functie.

NB: in de loop van komend jaar zal de Raad van Toezicht uitgebreid worden naar vijf leden.

Voorzitter Raad van Toezicht

Jacobina Brinkman

“WOMEN Inc. staat voor het brede diversiteits- en inclusie thema. Dat spreekt mij enorm aan. Het is belangrijk om deze thema’s vanuit verschillende lenzen te bekijken. Dat doet WOMEN Inc. door zich te richten op ‘geld, gezondheid en beeldvorming’. Ik vind het fantastisch hieraan de komende jaren bij te dragen!”

// Partner bij PwC
// Lid Raad van Toezicht bij Fonds Podiumkunsten
// Lid Raad van Toezicht bij Van Gogh Museum
// Lid Raad van Commissarissen bij Stadsherstel Amsterdam N.V.

Lid Raad van Toezicht

Sandra Dol

"WOMEN Inc. houdt inclusiviteit en gendergelijkheid op de kaart. Niet alleen door haar Denken maar ook door haar Doen. Door in de meest brede zin belangrijke voorwaarden als gezondheid en geld blijvend te agenderen, projecten te implementeren en de samenwerking en verbinding op het hoogst mogelijke niveau op te zoeken."

// Medewerker RSC bij Politie Amsterdam-Amstelland

Lid Raad van Toezicht

Michael Kembel

"WOMEN Inc. is hét voorbeeld voor mij van de kracht van passie, inspiratie, teamgeest en actie. Gendergelijkheid is een issue van alle tijden. Ik ben er trots dat WOMEN Inc. in Nederland op het gebied van gendergelijkheid een belangrijke factor van betekenis is en niet alleen agendeert maar ook significante doelen realiseert."

// Voorzitter Raad van Toezicht bij Jolly Holding VBA
// Voorzitter Raad van Toezicht bij C. Kersten & Co N.V.
// Penningmeester bij Stichting The East West Foundation
// Lid Raad van Advies bij Ambassador Vermogensbeheer
// Penningmeester bij IDFA

Samenwerkingspartners

WOMEN Inc heeft verschillende soorten inkomstenbronnen, namelijk:

  • circa 60% subsidies van overheden;
  • circa 29% subsidies van vermogensfondsen & loterij organisatie;
  • circa 11% partnerships met bedrijfsleven, sponsorships en particuliere donaties.

Bekijk onze projecten

Onze belangrijkste partners en subsidiegevers zijn momenteel:

Voormalige partners

In het verleden werkte WOMEN Inc. onder andere voor en met:

Abbot Diagnostics, Accenture, Agis, Allergan, Amsterdam RAI, Albeda College Rotterdam, Algemene Bestuursdienst Rijksoverheid, ArboNed BV, Bornfonds, Cordaid, De Brauw Blackstone Westbroek, Delta Lloyd Foundation, Eneco, ErasmusMC, FNV, Kinderopvang Humanitas, Gemeente Capelle a/d IJssel, Gemeente Den Haag, Gemeente Emmen, Gemeente Enschede, Gemeente Doetinchem, Gemeente Eindhoven, Gemeente Harderwijk, Gemeente Nijmegen, Gemeente Roermond, Gemeente Rotterdam, GSK, HIVOS, HP, Huishoudbeurs, Loonwijzer, Mama Cash, Mezzo, Microsoft, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Novartis, NPO, Nuon, Rabobank Nederland, Rotterdam Marketing, &Samhoud, Stichting Pensioenregister, Suikeroom Durfkapitaal, Teva Nederland, Turkije Instituut, UMC Utrecht en VNVA.

 

WOMEN Inc Veranderstrategie 2020 – 2030

Sinds 2013 is WOMEN Inc. actief op de thema’s Geld, Gezondheid en Beeldvorming. We hebben bij het formuleren van de doelstellingen voor 2030 opnieuw gekeken welke domeinen van invloed zijn op het leven, welzijn en de (arbeidsmarkt)positie & participatie van vrouwen. En hebben de volgende domeinen gedefinieerd die nu onderdeel zijn van onze aangescherpte Theory of Change: Gezondheid, Arbeidsmarkt, Financiële dienstverlening, Media, Onderwijs en Overheid.

Bekijk onze Theory of Change

En lees ook:
Statuten
Narratief Theory of Change 2020-2030
Beleidsplan 2020

 

Transparantie, keurmerken en richtlijnen

WOMEN Inc. hanteert voor haar bedrijfsvoering en financieel beleid de volgende richtlijnen of codes. Deze zijn erop gericht om als organisatie transparant te zijn over de inkomsten en uitgaven, maar ook over het besturen van een organisatie.

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

WOMEN Inc. heeft sinds de invoering in 2008 een ANBI-status. Daarmee verklaart de Belastingdienst dat WOMEN Inc. een algemeen nut beogende instelling is waarbij de organisatie minimaal 90% van haar inkomsten aan de doelstelling besteedt. Deze ANBI-status biedt fiscale voordelen voor donateurs en sponsors.

CBF keurmerk (in aanvraag)

WOMEN Inc heeft momenteel een aanvraag ingediend voor het CBF keurmerk bij het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Met dit keurmerk wordt WOMEN Inc. erkend als goed doel dat voldoet aan de opgestelde erkenningsvoorwaarden en bekende richtlijnen voor goede doelenorganisaties.

Code voor Goed Bestuur

Voor het besturen van de organisatie en de bedrijfsvoering hanteert WOMEN Inc de Code voor Goed Bestuur (ook wel bekend als Code Wijffels).  

Charter Diversiteit in Bedrijf

Sinds 2017 zijn we verbonden aan de charter van Diversiteit in Bedrijf. We voeren een werkgeversbeleid dat gericht is op het bevorderen van diversiteit binnen het personeelsbestand en het creëren van een inclusieve bedrijfscultuur.

Richtlijn Financieel Beheer van Goede Doelen Nederland

WOMEN Inc hanteert deze richtlijn voor het beheren van financiële reserves en voor het bepalen van de toegestane hoogte van deze reserves. 

Regeling beloning directeuren & WNT

Voor het bepalen van de bezoldiging van directieleden voldoet WOMEN Inc aan de Wet Normering Topinkomens (WNT) en volgen wij de regeling beloning directeuren van goede doelenorganisaties. De leden van de Raad van Toezicht ontvangen geen vergoeding. Dit is een onbezoldigde functie.

Richtlijn RJ 650

Voor het opstellen van de jaarrekening volgt WOMEN Inc. de richtlijn 650 voor fondsenwervende instellingen.

Gedragscode WOMEN Inc.

Voor het uitvoeren van onze werkzaamheden hanteren we een interne gedragscode waarin onze interne kernwaarden en het gewenste gedrag van onze medewerkers beschreven staat.

Lees de gedragscode

Jaarverslagen