Training en advies

Inclusiviteit en diversiteit worden steeds belangrijkere thema’s op de werkvloer, in de media en in de gezondheidszorg. Wij hebben de kennis zodat jij het in de praktijk kan brengen.

Om organisaties en professionals de handvatten te geven die ze nodig hebben om echt positieve veranderingen door te voeren in hun organisatie is WOMEN Inc. het label LOKET Inc. gestart. LOKET Inc. zet zich in voor een divers palet aan organisaties. Voor bedrijven die de ambitie hebben om een verandering te bewerkstelligen op het gebied van diversiteit en inclusiviteit, maar nog niet weten hoe ze dit moeten aanpakken. LOKET Inc. is de partner die intern draagvlak kan creëren en de ambities versneld kan aanjagen.

Aanbod LOKET Inc.

LOKET Inc. heeft een ruim aanbod aan masterclasses, strategische versnellingsgesprekken op inclusiviteit, gesprekssessies en themabijeenkomsten. We bieden ook hele trajecten en advies op maat aan. Hieronder is een overzicht van het aanbod.

Recente opdrachtgevers zijn o.a. Coca Cola, de VEA, Endemol Shine, UMC Maastricht en AEGON.

Inclusieve Taal

Taal heeft de kracht om in en uit te sluiten. In het streven naar een gelijkwaardige maatschappij moeten we ons bewust zijn van deze functie van taal. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw taal, of die van jouw organisatie, mensen op een gelijke manier behandelt?

Lees meer

Inclusieve Media // Communicatie

Als mediamaker creëer je verhalen die mensen ontroeren, bewegen en vooral verrassen. In de Masterclass Inclusieve Media ontdek je nieuwe stereotypen waarin een jongere generatie consumenten zich ook kan herkennen.

Lees meer

Inclusief Werkgeverschap

Iedere werknemer is anders, nu en in de toekomst. In de Masterclass Inclusief Werkgeverschap leer je hoe je als werkgever kan zorgen dat je niet alleen divers talent aantrekt, maar ook daadwerkelijk behoudt door actief een inclusieve werkomgeving te creëren.

Lees meer

Inclusieve Gezondheidszorg

Binnen de gezondheidszorg kan de bias van de zorgprofessional van grote invloed zijn op diagnose en behandeling. In de Masterclass Inclusieve Gezondheidszorg wordt de je bewust gemaakt over de aanwezigheid van stereotype beelden en hoe je zorg op maat voor de unieke patiënt kan realiseren.

Lees meer

IEDEREEN Inc.

Hoe draag jij bij aan een inclusieve organisatie? Deze masterclass is een interactieve, dynamische en optimistische eyeopener waaruit je praktische verandertips kan halen om taaie mechanismen in jezelf en je omgeving om te buigen.

Lees meer

Inclusief Onderwijs

In Nederland heeft ieder kind recht op en toegang tot onderwijs, maar het is vandaag de dag nog de vraag hoe inclusief ons onderwijs is. Dit gaat ten koste van het potentieel en de kansen van de kinderen van nu, bijvoorbeeld als het gaat om studie- en loopbaankeuzes. Samen kunnen we dit veranderen.

Lees meer

Verdieping

Loop je vast met het diversiteitsbeleid of de route naar inclusief werkgeverschap en is een Masterclass alleen niet voldoende? LOKET Inc. biedt verschillende opties voor verdieping.

Trajecten op maat

Loop je vast met het diversiteitsbeleid of de route naar inclusief werkgeverschap? LOKET Inc. kan een plan op maat maken met daarin verschillende onderdelen van LOKET Inc., waaronder de masterclasses, versnellingsgesprekken en themabijeenkomsten. De kosten worden op maat bepaald.

Advies op maat

Heb je specifieke vragen of wil je hulp van een van onze experts? Neem dan contact met ons op. De kosten worden net als het advies op maat bepaald.

Strategisch versnellingsgesprek op inclusiviteit

LOKET Inc. biedt ook versnellingsgesprekken op boardroom/ leadership level aan. Deze sessie wordt geleid door Jannet Vaessen, oprichter en directeur van WOMEN Inc. en auteur van IEDEREEN Inc. Vanuit haar jarenlange ervaring weet Jannet als geen ander hoe in - en uitsluiting werkt en hoe in- en uitsluitingsmechanismen niet alleen invloed hebben op de kansen van vrouwen, maar gelden voor alle belemmeringen die een inclusieve samenleving in de weg zitten. Zij weet als geen ander mensen een spiegel voor te houden en zaken echt in beweging te krijgen. Jannet kan doorgronden welke weerstanden er nog zijn, wat er in beweging moet komen en wie daarin welke rol kan spelen.

aanTafel Gesprekssessies

Een belangrijk onderdeel van inclusief werkgeverschap is inzicht in de behoeftes en uitdagingen van jouw medewerkers, zodat het beleid hierop aansluit. Onze aanTafel gesprekssessies zijn de perfecte methode om deze inzichten te verkrijgen.

Lees meer

Themabijeenkomsten

Tijdens een themabijeenkomst gaan we dieper in op een specifiek thema waar behoefte aan is binnen een organisatie. Het is een evenement voor interne medewerkers om hen individueel aan te zetten of juist een moment waar externe partijen of klanten met elkaar in gesprek gaan. Voor de invulling van een van deze bijeenkomsten kan LOKET Inc. een exclusief programma organiseren waarbij de kennismaking, het elkaar versterken en elkaar inspireren centraal staat.

INCubator Netwerk

Geïnteresseerd?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van LOKET Inc. en wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met Karlijn Straver (Projectleider thema Werk).

E-mail Karlijn

Coördinator


Elze Ghijsen
// Coördinator LOKET Inc.

De trainers

 

                                   
Jannet Vaessen                                                 Emma Lok
// Auteur en spreker IEDEREEN Inc.        // Inclusief werkgeverschap

                                   
Masha Trommel                                           Xanne Visser
// Inclusief werkgeverschap                     // Expert Inclusieve Gezondheidszorg

                                 

Sander Heithuis                                          Karlijn Straver
// Expert Gender & Inclusie                    // Projectleider thema Werk

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Zodat jij op de hoogte blijft van wat jij kunt doen voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht gender of sekse.