Het team

WOMEN Inc. wordt gevormd door een ambitieus team van wereldverbeteraars. Samen met onze ambassadeurs en de Raad van Toezicht zetten we ons in voor meer gelijkheid in Nederland.

Medewerkers

Directeur Bestuurder

Jannet Vaessen

Jannet Vaessen is oprichter en bestuurder van WOMEN Inc., een belangenorganisatie die sinds 2005 de emancipatie van vrouwen in Nederland versnelt. Jannet is historicus en werkte eerder als programmamaker. Naast haar werk voor WOMEN Inc. schreef zij het boek ‘IEDEREEN Inc.’, over de principes van in- en uitsluiting en hoe je deze kunt beïnvloeden.

Directeur Strategie & Communicatie

Emma Lok

Emma Lok is directeur Strategie & Communicatie bij WOMEN Inc. Emma is bedrijfskundige en werkte eerder bij multinational Procter&Gamble en journalistiek platform OneWorld. De ervaring en kennis die ze hier heeft opgedaan zet ze in voor dé belangenorganisatie die sinds 2005 emancipatie van vrouwen in Nederland versnelt.

Directeur Bedrijfsvoering

Tamara Smits

Tamara Smits is directeur Bedrijfsvoering bij WOMEN Inc. De afgelopen jaren werkte ze in diverse functies bij verschillende internationale NGO's. Daarvoor werkte ze onder andere in de zorg. Ze heeft economie gestudeerd en zet haar brede ervaring en kennis graag in om samen met haar collega's emancipatie te versnellen.

Coördinator PR & Communicatie

Maria van Tongeren

Campagne Specialist

Dorine van den Bergh

Stagiair Communicatie

Rajae Liesfi

Online Communicatie Manager

Emanuelle Bakulu

Social Media Manager

Thirza Terdu

Campagne Specialist

Marthe de Win

Grafisch Ontwerper

Natasha Tastachova

Projectleider

Karlijn Straver

Karlijn is contactpersoon voor LOKET Inc. & de INCubators

E-mail Karlijn

Freelancer

Niza Roqué-Udenhout

Coördinator Financiën

Monique Jonkers

Office Manager

Isabella Aniorte Tjepkema

Specialist Redactie, Onderzoek & Impact

Saskia De Hoog

Coördinator Strategie & Onderzoek

Maria Ouwehand

Projectleider

Pauline Schipper

Redacteur Werk

Felicia van Andel

Felicia is expert op het thema Werk

E-mail Felicia

Stagiair Redactie

Jikke Koch

Projectleider

Niki Veeger

Niki is contactpersoon voor de Funding Mothers

E-mail Niki

Coördinator Redactie

Suzan Steeman

Suzan is expert op de thema's Geld en Werk

E-mail Suzan

Redacteur Beeldvorming

Sander Heithuis

Sander is expert op de thema's Media & Onderwijs

E-mail Sander

Redacteur Gezondheid

Xanne Visser

Xanne is expert op het thema Gezondheid

E-mail Xanne

Lobby & Public Affairs

Ody Neisingh

Ody is expert op het thema Overheid

E-mail Ody

Lobby & Public Affairs

Masha Trommel

Programmamanager Gezondheid

Metty Spelt

Ambassadeurs

Onze ambassadeurs zijn onze oren en ogen in het hele land. Iedere provincie wordt vertegenwoordigd door één of meerdere ambassadeurs. Zij bezoeken en organiseren lokale events, staan in contact met lokale organisaties én houden vrouwen in de regio op de hoogte van alle WOMEN Inc. activiteiten. Lees meer over wat zij voor jou kunnen betekenen.

Ambassadeurs leggen verbindingen in de regio, organiseren lokale evenementen, geven presentaties tijdens beurzen en evenementen en zijn het lokale contactpersoon voor aanTafel. Zij versterken vrouwen en mannen op lokaal niveau en zijn de oren en ogen van WOMEN Inc. in het land.

Regio Zuid-Oost // Eindhoven

Carien Kirkels

Ik ben een vlotte, pittige vrouw, met een gezonde dosis doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen en een opgeruimd en vrolijk karakter. Ik leer snel en pas me makkelijk aan. Ik vind het leuk om mensen te verbinden en te inspireren. Ik ben sterk in structureren, plannen, versimpelen van projecten, nieuwe ideeën bedenken, enthousiasmeren en presenteren.

Regio Noord - Leeuwarden

Dana Zwierstra

Sinds jaar en dag begeleid ik vrouwen om aan hun eigen toekomst te werken en een voorbeeld te zijn voor haar kinderen en/of naaste omgeving. Als Ambassadrice van WOMEN Inc. regio Fryslan, streef ik naar financiële onafhankelijkheid en een eigen carrière.

Regio Noord-Holland // Alkmaar

Georgina van Dijk

Als ambassadeur Alkmaar voor WOMEN Inc. hoop ik een bijdrage te kunnen leveren door een platform aan te bieden voor vrouwen om bij elkaar te komen en te praten. Laten we een community creëren voor vrouwen waarin ze 100% zichzelf durven en kunnen zijn en wij elkaar kunnen steunen en helpen jouw toekomst te ontwerpen zoals jij graag wilt.

Regio Noord-Holland // Amstelveen

Jettie Muris

Het is mijn overtuiging dat elke vrouw tenminste één sterk rolmodel nodig heeft om samen op te kunnen trekken voor een gelijkwaardigere samenleving.

Regio Noord // Zwolle

Josanne Ruitenberg

De twee thema's waarmee ik me bezig houd zijn beeldvorming en gezondheidszorg. In beide gevallen is mijn motto: 'Een goed voorbeeld doet volgen, maar dan moet dat voorbeel er wel (zichtbaar) zijn.

Regio Oost // Enschede

Katja van Reede

AanTafel is het delen van ervaringen, het leven, jouw visie, jouw input en als Ambassadeur van Regio Oost Nederland en gespreksleider ben ik dankbaar om daar een onderdeel van te mogen zijn. Tot ziens AanTafel!

Regio Oost // Doetinchem

Kim Kaak

Gender, ongelijkheid en verschillen zijn altijd belangrijke onderwerpen in mijn leven. Vrouwen hebben verschillende verhalen, achtergronden en ervaringen. Ik zet me in voor alle vrouwen zodat ze de mogelijkheid hebben hun leven in kunnen vullen zoals ze zelf willen, zonder sociale/economische beperkingen.

Regio Noord // Groningen

Maaike Luttik

"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan." Ik help vrouwen graag om weer een stap in hun leven te zetten, om weer in zichzelf te gaan geloven.

Regio Zuid-Holland // Rijswijk

Magalie Hooi

"Haal uit het leven wat erin zit" Ik ben Magalie Hooi, een creatieve duizendpoot. Als ambassadeur wil ik op een laagdrempelige manier vrouwen met elkaar in contact brengen en laten profiteren van elkaars inzichten. Het leven is een groeiproces en ik wil tegelijkertijd met mijn eigen groei, vrouwen stimuleren om vanuit hun eigen bewustwording keuzes te maken die goed voor ze zijn.

Regio Midden // Zeist

Marilyn Limon

Ik ben een ondernemende, dynamische vrouw, die graag haar steentje bijdraagt aan het empoweren van vrouwen en meisjes. Als ambassadeur van WOMEN Inc. hoop ik nog meer vrouwen te bereiken. We need to stick together!

Regio Zuid-Oost // Brunssum

Monique Slot

Ik hou ervan om verbinding te maken, om van elkaar te leren, te beseffen dat ieder van ons iets heeft om te overwinnen, om krachtiger en zelfverzekerder te worden. Ik geniet van mooie gesprekken, open, eerlijk, verbindend. Als vrouwen bij elkaar komen, vind ik dat altijd bijzonder.

Graag draag ik mijn steentje bij om de financiële positie van vrouwen te versterken. Wellicht kan ik iets voor jou of jouw organisatie betekenen!

Regio Midden // Almere

Paula Achterhof

Heb jij de wens om iets te veranderen voor jezelf? Wil je iets betekenen voor andere meisjes en vrouwen? Of wil je gewoon meer weten over welke mogelijkheden er voor jou zijn? Neem contact op met mij. Als ambassadeur bij WOMEN Inc. wil ik jou graag ondersteunen bij jouw volgende stap!

Regio Midden // Utrecht

Tanja Willemsen

Nieuwsgierig, gedreven, spiritueel en vrouw. Dat ben ik.
En ik heb een missie: meer begrip, vertrouwen en verbinding.
En dat doe ik op vele manieren. Privé, in mijn familie en met mijn vriend(inn)en. Zakelijk, in mijn baan bij de overheid, en in mijn praktijk Gloed voor reiki en healing (gloedconsult.nl).

Regio Zuid-West // 's-Hertogenbosch

Yvonne Lamers

Mijn missie is empowerment van vrouwen. Een 'better image' betekent daadwerkelijk 'better business': een krachtig en vertrouwenwekkend imago opent deuren. Ik ben trots ambassadeur voor WOMEN Inc. te mogen zijn.

Regio Zuid-Holland // Rotterdam - Den Haag

Sanaa Abarghaze

Ik ben Sanaa Abarghaze, 33 jaar en o.a. actief bij S.P.E.A.K., een moslimvrouwxncollectief opgericht voor en door moslimvrouwxn. Verder werk ik bij de FNV als organizer en strijd ik met activisten uit Rotterdam voor een hoger minimumloon. Ik kijk er dan ook naar uit om voor Women inc als ambassadeur aan de slag te gaan in Rotterdam door vrouwen bij elkaar te brengen en te strijden voor gelijkheid. 

Regio Zuid-West // Zeeland

Marinde Moes

Ik ben Marinde Moes, 37 jaar en ik woon in Terneuzen in Zeeland. Ik luister graag naar de verhalen van vrouwen, en hoe sterk ze zijn ondanks dat het leven soms oneerlijk of moeilijk is. Ik werk nu als verpleeghuis maatschappelijk werker. Ik doe mijn werk ontzettend graag en ben dagelijks bezig met de verhalen en het proces van afscheid en acceptatie. Ik ben breed geïnteresseerd, en kan me vastbijten in zaken die ik belangrijk vind. Mijn doel is om vrouwenemancipatie en gelijkheid in welke vorm dan ook tot een hoger niveau te brengen in Zeeland. Dus welke gender, achtergrond of religie je ook hebt; Ik sta open voor verhalen, knelpunten of initiatieven om dit samen te bereiken.

Raad van Toezicht

WOMEN Inc. heeft sinds juni 2019 een Raad van Toezicht. Deze houdt toezicht op het beleid van de organisatie en de algemene gang van zaken. De Raad van Toezicht komt vier keer per jaar bijeen. Het betreft een onbezoldigde functie.

Voorzitter Raad van Toezicht

Jacobina Brinkman

“WOMEN Inc. staat voor het brede diversiteits- en inclusie thema. Dat spreekt mij enorm aan. Het is belangrijk om deze thema’s vanuit verschillende lenzen te bekijken. Dat doet WOMEN Inc. door zich te richten op ‘geld, gezondheid en beeldvorming’. Ik vind het fantastisch hieraan de komende jaren bij te dragen!”

// Partner bij PwC
// Lid Raad van Toezicht bij Fonds Podiumkunsten
// Lid Raad van Toezicht bij Van Gogh Museum
// Lid Raad van Commissarissen bij Stadsherstel Amsterdam N.V.

Lid Raad van Toezicht

Michael Kembel

"WOMEN Inc. is hét voorbeeld voor mij van de kracht van passie, inspiratie, teamgeest en actie. Gendergelijkheid is een issue van alle tijden. Ik ben er trots dat WOMEN Inc. in Nederland op het gebied van gendergelijkheid een belangrijke factor van betekenis is en niet alleen agendeert maar ook significante doelen realiseert."

// Voorzitter Raad van Toezicht bij Jolly Holding VBA
// Voorzitter Raad van Toezicht bij C. Kersten & Co N.V.
// Penningmeester bij Stichting The East West Foundation
// Lid Raad van Advies bij Ambassador Vermogensbeheer
// Penningmeester bij IDFA

Lid Raad van Toezicht

Sandra Dol

"WOMEN Inc. houdt inclusiviteit en gendergelijkheid op de kaart. Niet alleen door haar Denken maar ook door haar Doen. Door in de meest brede zin belangrijke voorwaarden als gezondheid en geld blijvend te agenderen, projecten te implementeren en de samenwerking en verbinding op het hoogst mogelijke niveau op te zoeken."

// Medewerker RSC bij Politie Amsterdam-Amstelland

Lid Raad van Toezicht

Jeffrey van Meerkerk

"Ik ben trots op mijn toetreding tot deze Raad van Toezicht. Ik ken WOMEN Inc. van de sterke campagnes en de wijze waarop belangrijke thema’s breed geagendeerd worden. Door mij te verbinden aan WOMEN Inc. wil ik de urgentie duiden dat modern en inclusief leiderschap, met gelijke kansen voor iedereen, één van de belangrijkste randvoorwaarden is voor toekomstig en duurzaam organisatiesucces”.

// Directeur Strategische Relaties en MVO bij Manpower Group
// Voorzitter Nederlandse Algemene Danssport Bond (NADB)
// Lid Raad van Toezicht ROC TOP college
// Bestuurslid van de oPuce Foundation
// Voorzitter Stichting Rotterdam Circusstad