Podcasts

Persoonlijke ervaringen doen ertoe. Daarom maken we bij WOMEN Inc. podcasts, waarin de geleefde ervaring van verschillende mensen centraal staan. Op welke manier zij met in- en uitsluiting te maken krijgen, hoor je in de onderstaande podcasts over beeldvorming, zorg en andere thema’s waarin nog ongelijkheid bestaat. Luister de podcasts hieronder of via je favoriete podcastapp!

WOMEN Inc. Podcast

Is de emancipatie in Nederland voltooid? De verhalen en persoonlijke ervaringen van de mensen die aan het woord komen in de WOMEN Inc. podcast bewijzen van niet. Xanne & Thirza praten met mensen die vandaag de dag nog met ongelijke kansen te maken krijgen; op de arbeidsmarkt, in de gezondheidszorg, in de media, in het onderwijs, of waar dan ook.

Luister hier alle afleveringen >>

Via Apple Podcasts   Via Google Podcasts

Komt een mens bij de dokter

In deze podcast hoor je verhalen uit de spreekkamer. Verhalen van mensen die door schaamte, onwetendheid, verkeerde aannames en hokjesdenken lang niet altijd de zorg krijgen die ze nodig hebben. Host Angelique Houtveen ontmoet mannen, vrouwen, transgender personen, homo’s, lesbiennes, hetero’s en bi’s. Allemaal mensen die, hoe verschillend ze ook zijn, één ding met elkaar gemeen hebben: ze zoeken naar passende zorg.

Luister hier alle afleveringen >>

Via Apple Podcasts

Podcast #ToenIkMijZag

In de podcast #ToenIkMijZag vertellen verschillende mediamakers over het moment dat ze zichzelf terugzagen in de media en waarom dit zo belangrijk is. Want we hebben allemaal wel een herinnering van hoe we als kind graag in de huid kropen van onze favoriete stripfiguren, filmhelden en artiesten. Maar door een gebrek aan diversiteit in de beelden om ons heen is dit niet voor iedereen even makkelijk. Kinderen hebben zowel behoefte aan spiegels als ramen. Veel kinderen van kleur zien de wereld alleen via ramen en zij hebben spiegels nodig. Andere kinderen zien alleen spiegels en zij moeten de wereld ook door ramen leren zien, aldus auteur Sharon McElmeel.

Luister hier alle afleveringen >>

Via Apple Podcasts