Workshop Representatie op de Werkvloer

Er wordt steeds meer gesproken over diversiteit en inclusie op de werkvloer. Bijvoorbeeld representatie in de top van de organisatie, maar hoe vul je dan die pijplijn? En hoe zorg je dat talent niet uitstroomt door bijvoorbeeld een onveilige werkcultuur en/of grensoverschrijdend gedrag?

 

In deze interactieve workshop wordt ingezoomd op de onbewuste vooroordelen die invloed hebben op instroom, doorstroom en uitstroom op de werkvloer. Al deze elementen dragen bij aan de representatie van divers talent in bedrijven. We starten met feiten en cijfers over de arbeidsmarkt in Nederland en het belang van diverse representatie in alle lagen van een organisatie. Ook gaan we in op vragen zoals ‘Wat is kwaliteit?’ en ‘Hoe kun je een goede bondgenoot zijn in situaties waarin bijvoorbeeld grensoverschrijdend gedrag plaatsvindt?’. Deze workshop opent het gesprek over de cultuur in organisaties. Een onveilige cultuur is een van de grootste redenen dat vrouwen weggaan bij werkgevers. Voelen mensen zich eigenlijk veilig in de bedrijfscultuur? En ervaren mensen gelijke kansen in doorstroom naar leidinggevende posities? Aan de hand van opdrachten bieden we deelnemers praktische handvatten aan, zetten we aan tot denken en zelfreflectie zodat iedereen na de sessie actief aan de slag kan gaan voor een gezonde representatie binnen de organisatie. 

Praktische informatie

  • De workshop duurt 1,5 uur en wordt live op locatie gegeven.
  • Aantal deelnemers: maximaal 25 (in overleg meer deelnemers mogelijk) 
  • Prijs: € 2.625,- excl. BTW* 
  • Taal: Nederlands of Engels
  • Informatie vs. interactie: 30% informatie en 70% interactie
*Dit is een prijsindicatie voor een online workshop. Afhankelijk van de exacte wensen, afspraken en het type organisatie kan deze prijs enigszins afwijken. 
Ik heb interesse in deze sessie