Keynote
Gender & Werk:

We doen het toch best goed? Een vraag die we vaak horen. Helaas is dit niet het geval, Nederland stond in het laatste onderzoek van World Economic Forum over gendergelijkheid op plek 28 (!). Daarmee doen we het slechter dan alle landen om ons heen, onder andere op de arbeidsmarkt. In deze keynote bespreken we dit, en zetten we aan tot denken.

Gelijke kansen voor iedereen zijn niet vanzelfsprekend. Op de werkvloer in Nederland zijn gelijke kansen ongeacht gender en sekse nog niet vanzelfsprekend. Representatie op besluitvormende posities is bijvoorbeeld uit balans, maar waarom is dat belangrijk? Hoe zit het met de loonkloof? En heb jij zelf eigenlijk ook onbewuste vooroordelen die invloed hebben op de werkvloer? Tijdens de keynote zoekt de spreker op een luchtige manier interactie met de groep en worden de deelnemers uitgedaagd om te reflecteren op hun eigen rol. Afhankelijk van wat er speelt bij jullie worden er twee a drie onderwerpen behandeld tijdens de keynote, bijvoorbeeld representatie of het bekende idee “we gaan voor kwaliteit”.

Praktische informatie

  • De keynote duurt 45 tot 60 minuten en kan zowel online als live op locatie gegeven worden. De voorkeur gaat uit naar live in verband met interactie.
  • Deze keynote is bijvoorbeeld geschikt als opening van evenementen over diversiteit en inclusie op de werkvloer, en is toegankelijk voor mensen met en zonder kennis van diversiteit en inclusie.
  • Indien beschikbaar kunnen we voorbeelden uit de organisatie, zoals KPI’s en de eigen visie, meenemen in de keynote.
  • Aantal deelnemers: onbeperkt
  • Prijs: € 1.575,- excl. BTW*
  • Taal: Nederlands of Engels
  • Informatie vs. interactie: 90% informatie en 10% interactie
*Dit is een prijsindicatie voor een reguliere keynote. Afhankelijk van de exacte wensen, afspraken en het type organisatie kan deze prijs enigszins afwijken.

 

Ik heb interesse in deze sessie