Workshop Onbewuste vooroordelen & persoonlijk leiderschap

We hebben ze allemaal: bewuste en onbewuste vooroordelen over vrouwen en mannen. Deze genderstereotypen houden een onvolledig of onjuist beeld in stand en staan in de weg van een gendergelijke, inclusieve organisatie.

In de workshop gaan deelnemers met behulp van opdrachten en vraagstukken aan de slag met hun (on)bewuste vooroordelen. Aan de hand van thema’s als de loonkloof of de Harvard Implicit Association Test worden veelvoorkomende typen bias toegelicht. 

De praktische voorbeelden en oefeningen stimuleren deelnemers om hun onbewuste vooroordelen bewust te maken en te reflecteren op het effect van onbewuste vooroordelen op de werkvloer. Aan het einde van de training zijn deelnemers zich bewust van de impact van (on)bewuste vooroordelen en kunnen zij deze makkelijker herkennen op de werkvloer. 

Managers spelen als rolmodel een essentiële rol in organisaties. Daarom raden wij aan om deze workshop als eerst te geven aan de managers, en vervolgens aan de overige medewerkers. Indien gewenst kunnen onderdelen van de workshop worden aangepast aan de wensen van de organisatie.

Praktische informatie

  • De workshop duurt 2,5 uur en kan zowel online als live op locatie gegeven worden. 
  • Aantal deelnemers: 10-25 deelnemers 
  • Prijs: € 2.625 – € 3.150,- excl. BTW* 
  • Taal: Nederlands of Engels
  • Deze workshop is toegankelijk voor mensen met en zonder kennis van diversiteit en inclusie.
  • Informatie vs. interactie: 10% informatie en 90% interactie
* Prijs varieert afhankelijk van de groepsgrootte
Ik heb interesse in deze sessie