Keynote Gender & Gezondheid

De gezondheidszorg is voornamelijk gebaseerd op het mannenlichaam. Hierdoor leven vrouwen gemiddeld meer jaren in slechte gezondheid dan mannen. Waar komt dit verschil vandaan? En welke ongelijke kansen bestaan er in de gezondheidszorg? Wat is er nodig om een inclusieve gezondheidszorg te realiseren? 

Iedereen heeft recht op een goede gezondheidszorg. Dat is helaas nog niet vanzelfsprekend. De kennisachterstand over het vrouwenlichaam in de gezondheidszorg is nog steeds groot. Dit speelt bijvoorbeeld bij klachten rondom menstruatie, overgang en mentale gezondheid, maar ook hart- en vaatziekten. Hierdoor krijgen vrouwen niet (of pas na lange tijd) de zorg die ze nodig hebben. De gemiddelde diagnosetijd van aandoeningen als endometriose, PMDD of hevig menstrueel bloedverlies is dan ook 7 tot 12 jaar. Als gevolg daarvan lopen mensen dus jarenlang rond met klachten zonder juiste diagnose of behandeling. Naast deze kennisachterstand over het vrouwenlichaam spelen nog andere factoren een rol bij het verschil in gezondheid tussen mannen en vrouwen. In deze keynote duiken we in deze verschillen en laten we zien hoe je verschil moet maken om gelijk te kunnen behandelen in de zorg.

Praktische informatie

  • De keynote duurt 60 minuten en kan zowel online als live op locatie gegeven worden. Deze keynote is geschikt als opening van evenementen over de gezondheidszorg in Nederland en is toegankelijk voor mensen met en zonder kennis van diversiteit en inclusie. 
  • Aantal deelnemers: onbeperkt
  • Prijs: € 1.575,- excl. BTW* 
  • Taal: Nederlands of Engels
  • Informatie vs. interactie: 90% informatie en 10% interactie
*Dit is een prijsindicatie voor een reguliere keynote. Afhankelijk van de exacte wensen, afspraken en het type organisatie kan deze prijs enigszins afwijken.

 

Ik heb interesse in deze sessie