Vrouwennetwerk

Vrouwennetwerk WOMEN Inc. is het netwerk voor en door vrouwen. Wij doen er alles aan om de kansen voor vrouwen te vergroten. Stuk voor stuk zijn wij vrouwen die zichzelf en elkaar willen versterken. Vrouwennetwerk WOMEN Inc. is er voor vrouwen door heel Nederland. 

Het vrouwennetwerk van Nederland 

Vrouwennetwerk WOMEN Inc. zet zich in rondom de thema's geld en gezondheid. Wij zetten ons in om de financiële positie van ambitieuze vrouwen te versterken. Daarbij adviseren wij werkgevers en de overheid hoe zij kunnen bijdragen aan het verbeteren van deze positie.  Ook zetten wij ons in voor de erkenning van de verschillen tussen mannen en vrouwen binnen de gezondheidszorg. Denk hierbij aan onderzoek, onderwijs, diagnose en behandeling. 

WOMEN Inc. kenmerkt zich door: 

  • Onafhankelijk en uniek netwerk voor vrouwen
  • Vergroot de participatie van vrouwen in de Nederlandse samenleving
  • Voor en door vrouwen 

Binnen het vrouwennetwerk delen we verhalen met elkaar. Alles op het gebied van werk, geld en gezondheid. Doe ook mee en deel jouw verhaal op het Podium, stel je vragen, geef tips of doe een aanbod op het Prikbord. WOMEN Inc. is het vrouwennetwerk van Nederland om jezelf en elkaar te versterken. 

Vrouwennetwerk WOMEN Inc. & gezondheidszorg 

Wat is jouw kijk op vrouwen emancipatie? Wij zijn heel benieuwd hoe jij tegen bepaalde onderwerpen rondom het thema gezondheid aankijkt. Zoals je weet agenderen wij bij politiek en bedrijfsleven en met jouw stem kunnen we dat nog beter. Dus hoe meer meningen, reacties en persoonlijke verhalen, hoe beter wij ons werk kunnen doen. Hierbij enkele onderwerpen: 

Versterk het vrouwennetwerk en schrijf mee op ons podium!

Campagnes van vrouwennetwerk WOMEN Inc.

WOMEN Inc. agendeert, verbindt, versterkt en biedt een podium aan de hand van diverse campagnes. Alle campagnes zijn gericht op één van de twee thema's: geld of gezondheid.

Verschillen in gezondheidszorg

De campagne 'Behandel me als een dame' is gericht op de onwetendheid over het vrouwenlichaam. De gezondheidzorg is gebaseerd op het mannenlichaam. Wist je bijvoorbeeld dat vrouwen gemiddeld lichter en kleiner zijn dan mannen, maar dezelfde hoeveelheid medicatie krijgen? Bekijk meer over Behandel me als een dame

Gezin & Geld

De gevolgen van het nemen van kinderen is voor veel gezinnen niet duidelijk. Hoe verdeel je bijvoorbeeld de zorg en werk en welke invloed heeft dit op de financiele situatie? De campagne 'Gezin & Geld' is gericht op gezinnen en de vragen die zij stellen als ze kinderen krijgen met betrekking tot het combineren van zorg en werk. Denk daarbij aan vragen zoals 'Wat kost een gezin?'

Loonverschillen mannen en vrouwen

Hoeveel verdien jij minder dan een man in dezelfde functie? Tot op heden zijn er nog steeds grote verschillen in loon voor mannen en vrouwen. De campagne loonkloof, ook wel 'Waar is mijn €300.000,-?' genoemd, is gericht op het grote verschil in loon tussen mannen en vrouwen. Leer meer over de campagne loonkloof. Pensioen & vrouwen

Met de campagne 'I love Pensioen' laat WOMEN Inc. zien dat pensioen niet zo ingewikkeld is. Bekijk meer over pensioen voor vrouwen.

Vrouwen die zichzelf & elkaar versterken

WOMEN Inc. bestaat uit vrouwen die zichzelf, maar ook elkaar willen versterken. Aan de hand van 'Aan tafel' zet je dromen om in durven en doen. Je motiveert jezelf en een ander en helpt elkaar om kansen te zien en deze aan te grijpen. Doe mee met AanTafel.

Wil jij wel aan de slag met een opleiding of met werk, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan is de tafel van één vast en zeker interessant voor jou. Dit zijn zeven bijeenkomsten waarbij vragen aan bod komen zoals 'wat wil ik nou echt?' en 'hoe kan ik dat bereiken?'. Aan de hand van diverse gesprekstechnieken gaan we hier mee aan de slag. Doe mee met De tafel van één.

Sluit je aan bij vrouwennetwerk WOMEN Inc.

We zijn een elkaar versterkend vrouwennetwerk dat Nederland verbetert. Meer gelijkheid is namelijk niet alleen goed voor vrouwen zelf: ook de economie, de kennis, de zorg en de cultuur in Nederland worden er beter van. Sluit je gratis aan bij het grootste vrouwennetwerk van Nederland! Jouw voordeel? Versterk jezelf en elkaar. 

Aanmelden bij Vrouwennetwerk

Versterk jezelf en elkaar

Meld je aan bij WOMEN Inc. ›

Het netwerk voor en door vrouwen. Sluit je direct vrijblijvend aan bij WOMEN Inc.

Lees verder

Vrouwenkiesrecht ›

Bekijk alles over vrouwenkiesrecht. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat voor de Nederlandse vrouw kiesrecht werd ingevoerd.

Lees verder

Internationale Vrouwendag ›

Elk jaar krijgt Internationale vrouwendag veel aandacht. Wat is het en hoe is Internationale vrouwendag ontstaan?

Lees verder
Hoeveel meer salaris hoor jij te krijgen?
Help mee, dicht de #LOONKLOOF