De tafel van één

“Na de tafelgesprekken durfde ik voor mezelf te beginnen.”

De tafel van één

“Ik heb nieuwe mensen leren kennen én ik weet beter wat ik wil.”

De tafel van één

"Ik heb geleerd dat je meer kan dan je denkt."

De tafel van één

"Ik heb geleerd dat ik meer moet durven."

De tafel van één

"Ik weet nu dat veel vrouwen met dezelfde vragen zitten."

De tafel van één

"Iedereen heeft iets in zich om anderen te inspireren. Ik dus ook."

De tafel van één

"Ik heb ontdekt wat ik kan. En wat ik wil."

Veel vrouwen willen wel aan de slag met een opleiding of een baan, maar weten niet goed waar te beginnen. Door mee te doen aan De tafel van één ontdekken vrouwen dat er meer kan dan ze zelf verwachten.

De tafel van één bestaat uit een serie van zeven bijeenkomsten, één ochtend per week. In vier tafelgesprekken wordt er stilgestaan bij vragen als: ‘Wat wil ik nou echt?’ en ‘Hoe kan ik dat bereiken?’. Dit wordt gedaan aan de hand van de Jump Movement gespreksmethodiek. In de drie aansluitende workshops ‘Versterk jezelf!’ worden nieuwe stappen gezet. Door mee te doen aan De tafel van één ontdekken vrouwen hun kracht en vinden ze de motivatie om hun doel te bereiken.

Voor deelnemers
Meedoen aan de De tafel van één levert je altijd wel wat op. Je komt er achter wat je nu eigenlijk wilt en hoe je dat kunt bereiken. En je ontmoet nieuwe mensen. Maar er is meer...
Misschien kom je erachter dat je weer betaald wilt werken, vrijwilligerswerk wilt doen of een opleiding wilt volgen? 

Is De tafel van één ook in jouw stad?
Kijk snel! 

Heb je vragen over De tafel van één? Dan kun je contact opnemen met Pauline Schipper via pauline@womeninc.nl of 020-7884231. 

Voor professionals
De tafel van één loopt momenteel in 2 gemeenten maar is vanaf 2012 al in 14 gemeenten uitgevoerd geweest, waarbij 4000 vrouwen aan tafel hebben gezeten. Ben je werkzaam bij een gemeente of lokale organisatie en ben je geïnteresseerd in De tafel van één? Neem dan contact op met Pauline Schipper: pauline@womeninc.nl of 020 788 42 31.

 

0%

is aan het werk, begonnen aan een opleiding of gestart met een eigen onderneming.

0%

geeft aan dat De tafel van één een bijdrage aan de verandering in haar situatie levert.

0%

geeft na De tafel van één aan een betaalde baan te willen.

De tafel van één is een meerjaren aanpak die ingezet kan worden door een gemeente of andere organisatie die de kansen van vrouwen wil vergroten. Om vrouwen meer te laten participeren in de gemeenschap of op de arbeidsmarkt. Zodat zij voor zichzelf kunnen zorgen, ook bij veranderende levensomstandigheden en zo een voorbeeld zijn voor hun kinderen en omgeving.

De tafel van één biedt een gespreksmethodiek, waardoor deelneemsters hun eigen kracht vinden en van daaruit gaan handelen. De aansluitende workshops bieden daarbij handelingsperspectief en -vermogen. Er wordt altijd samen gewerkt met lokale organisaties om zo de lokale kracht en energie in te zetten om de deelneemsters verder te brengen.

De afgelopen jaren zijn in 14 gemeenten duizenden vrouwen geïnspireerd en geactiveerd. Onafhankelijk onderzoek van DSP heeft uitgewezen dat van alle vrouwen die hebben deelgenomen 20% een (betaalde) baan heeft gevonden of een opleiding is gaan volgen. Een treffende uitkomst waaruit blijkt: deze aanpak werkt!

Ben je werkzaam bij een gemeente of lokale organisatie en ben je geïnteresseerd in De tafel van één? Neem dan contact op met Pauline Schipper: pauline@womeninc.nl of 020 788 42 31.

Deelnemers vertellen

film
film
film
film

0%

Ik heb me op persoonlijk vlak ontwikkeld.

0%

Ik heb mijn netwerk uitgebreid.

0%

Ik heb meer vertrouwen in mezelf.

0%

Ik weet beter wat ik wil.

Doe mee!

In de media

 

De tafel van één ook in jouw gemeente? Ben je werkzaam bij een gemeente of lokale organisatie en ben je geïnteresseerd in De tafel van één? Neem dan contact op met Pauline Schipper: pauline@womeninc.nl of 020 788 42 31.