Delen

Een eindejaarspakket vol goede voornemens

Tijd voor goede voornemens! Heb jij of wil jij een betaalde baan? Dan kunnen werkgevers veel doen om rekening met jou te houden. Om ze hierbij te helpen, heeft WOMEN Inc. een eindejaarspakket samengesteld. We roepen alle werkgevers op deze cadeaus in het nieuwe jaar op hun
‘goede voornemens-lijstje’ te zetten.

Cadeautip 1: Overgang en werk

De overgang is voor iedereen anders. Het is belangrijk dat je de overgang bespreekt, als werkgever en als werknemer. Samen met de makers van Klikbeet hebben we een video gemaakt om hier aandacht voor te vragen. Op onze website vind je tips voor werkgevers, stuur deze vooral door naar je leidinggevende!

Cadeau tip 2: Partnerverlof


1 op de 8 jonge ouders geeft aan regelmatig problemen te ervaren met de combinatie van werk en gezin. Dit kan stress en ziekteverzuim opleveren. Het aanbieden van langer betaald partnerverlof kan dit voorkomen. In onze whitepaper ‘7 strategieën voor succesvol partnerverlof’ leggen we alles uit. Stuur ‘m door naar je werkgever!

Cadeau tip 3: Migraine

Ruim 2 miljoen Nederlanders hebben migraine, vrouwen hebben er bijna 3 keer vaker last van als mannen. Als je last hebt van migraine tijdens je werk, is het fijn om in gesprek te gaan met je leidinggevende. Wij hebben een gesprekskaart ontwikkeld die je helpt bij de voorbereiding en houvast biedt tijdens het gesprek.

Cadeau tip 4: Loonkloof

Weet jij of je hetzelfde verdient als je mannelijke collega? 75% van de werkgevers denkt dat de loonkloof niet voorkomt in de eigen organisatie, terwijl dit vaak wel het geval is.

Vraag je werkgevers de Gelijk Loon Check te doen om meer inzicht de krijgen en praat er over met je collega’s als je vermoedens hebt dat er ongelijk beloond wordt!

Cadeautip 5: Inclusief Werkgeverschap

In een inclusieve organisatie telt alle diversiteit, kan iedereen volledig zichzelf zijn, hoort iedereen erbij en voelt iedereen dat ook. Een inclusieve werkgever zet zich elke dag in om dit te bereiken. Via LOKET Inc. bieden wij de Masterclass Inclusief Werkgeverschap aan. Wellicht iets voor jouw organisatie?

Cadeautip 6: Zwangerschap en werk

Je werkgever vertellen dat je zwanger bent kan spannend zijn. Zeker wanneer je bedenkt dat 43% van de zwangere vrouwen aangeeft dat ze te maken heeft gehad met zwangerschapsdiscriminatie. Daarom is het belangrijk dat jouw werkgever weet wat de beste manier is om dit gesprek te voeren.

Bonuscadeautip: De Grootste Onderneming

Alle bovengenoemde cadeautips gaan over betaald werk en hoe we dat kunnen verbeteren. Maar in Nederland doen 9 miljoen mensen ook aan onbetaald werk. Vrijwilligers bouwen geen pensioen op en als een mantelzorger ziek is, is er niet zomaar een collega die kan inspringen.

Daarom komt De Grootste Onderneming van Nederland op voor al haar 9 miljoen onbetaalde werknemers, die de samenleving niet alleen menselijk maken, maar ook draaiende houden. We schreven een brief aan premier Rutte en roepen hem op meer waardering te creëren voor onbetaald werk!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer
 • Actueel
 • Werk
 • ...

Het Werkt Niet: het systeem rond werk en zorg moet op de schop!

 • Actueel
 • Werk
 • ...

Prettig werken tijdens de overgang of zwangerschap

 • Actueel
 • Werk
 • Gezondheid
 • Financiën
 • Media
 • ...

Hoe overleef ik de feestdagen? Loonkloof editie

Bekijk meer