Delen

WOMEN Inc. Talkshow 'Overgang (h)erkend'

Wat? WOMEN Inc. Talkshow over de overgang
Wanneer? 13 mei 2014
Hoe laat? 19.30 – 21.00 uur (inloop en informatiemarkt vanaf 19.00 uur)
Waar? UMC Utrecht, Heidelberglaan 100, 3584 CX Utrecht (blauwe collegezaal)
Wat kost het? Gratis toegang, vanwege grote belangstelling is aanmelden helaas niet meer mogelijk

Waarom moet iedere vrouw hier naar toe?
Vrouwen worden gemiddeld maar liefst 83 jaar, maar brengen daarvan slechts 63 jaar in goede gezondheid door (klik hier om te lezen hoe dit bij mannen zit). Dit komt mede doordat vrouwen gemiddeld op hun 51e in de overgang komen.

Maar liefst 1,6 miljoen vrouwen in Nederland zitten in de overgang, gemiddeld duurt het 7 tot 10 jaar en voor sommige vrouwen zijn dat hele zware jaren. Over het algemeen is er nog te weinig bekend over de hormonale consequenties op het vrouwenlichaam. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Zorg dat je als vrouw de overgang goed kan herkennen en dat je als professional de overgang erkent.

Wat houdt deze talkshow in?
WOMEN Inc. organiseert samen met UMC Utrecht een talkshow over de overgang en alles wat daarbij komt kijken. Wat moet jij als vrouw weten? En wat moet je als arts weten om vrouwen goed te kunnen helpen?

Ervaringsdeskundigen en experts, waaronder prof. dr. Bart Fauser (hoogleraar Voortplantingsgeneeskunde), dr. Jeanine Roeters van Lennep (Internist vasculaire geneeskunde, Erasmus Medisch Centrum), Loes Meijer (huisarts), Astrid Kremers (seksuoloog), dr. Caroline Sonnenberg (ouderenpsychiater GGZ inGeest), Carola Zillikens (Internist-endocrinologist ErasmusMC), Catherine van Heest (Care for Women), Ingeborg Beugel (documentairemaker Uitgebloe(i)d?) en Saron Petronilia (auteur ‘Alles wat je moet weten over de overgang’), gaan met elkaar in gesprek om ervaringen en kennis uit te wisselen. Kennis die cruciaal is voor de goede gezondheid van vrouwen, dus kom ook!

Voorafgaand (vanaf 19.00 uur) en na afloop van de talkshow is er een informatiemarkt waar onder andere VrouwMC, Care for Women, Bergman Clinics en Vereniging Verpleegkundig OvergangsConsulenten aanwezig zijn. Savannah Bay is aanwezig met een boekenstand met boeken over de overgang.

Gespreksleider: Catherine Keyl

Klik hier om meer te lezen over waarom WOMEN Inc. een talkshow over de overgang organiseert.