Uitgebloe(i)d?

Ingeborg Beugel gaat in de documentaire Uitgebloe(i)d? op zoek naar antwoorden op vragen die iedereen heeft, maar bijna niemand durft te stellen. Is de overgang een wreed natuurverschijnsel waar vrouwen zich alleen maar in kunnen schikken? Of is het leed wel degelijk te overzien en te bestrijden? Beugel neemt de kijker in Uitgebloe(i)d? mee langs alle stadia van de overgang. Ze bezoekt specialisten, haar eigen moeder, vriendinnen, topvrouwen en bekende Nederlanders. Uitgebloe(i)d? is een ontwapenende en zeer persoonlijke film waarin Beugel de kijker niet alleen een onverbloemd inkijkje in haar eigen leven geeft, maar ook laat zien hoe groot de impact van de overgang is op het leven van bijna iedere vrouw.

Uitgebloe(i)d is tot stand gekomen door CoBo Fonds en geproduceerd door Interakt en wordt uitgezonden door de NCRV op 3 maart, 21:00.


Agenda vertoning Uitgebloe(i)d?
Voorafgaand aan de televisie-uitzending van de documentaire Uitgebloe(i)d? is er op verschillende locaties in het land een voorvertoning georganiseerd waarbij er na afloop van de film zal worden nabesproken met een aantal deskundigen in diverse (vak)gebieden rondom de menopauze. Voor het publiek zal veel ruimte zijn om deel te nemen aan dit nagesprek. Ook zal maakster Ingeborg Beugel aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Filmhuis Helmond
maandag 24 februari 2014 om 19:00

Kargadoor Utrecht
dinsdag 25 februari 2014 om 19:00

Academie voor psychodynamica Scherpenzeel
woensdag 26 februari 2014 om 14:00

Première De Balie Amsterdam
zondag 2 maart 2014 om 15:00

WOMEN Inc. geeft kaarten weg voor de Première van Uitgebloe(i)d? in de Balie (zondag 2 maart)! Wil jij kans maken op vrijkaarten klik dan hier.