De winst van modern werkgeverschap

Steeds meer vrouwen en mannen combineren zorg en werk. Met de komst van de participatiesamenleving neemt de zorgdruk steeds verder toe. Een goede balans tussen werk en privé wordt daarom steeds belangrijker voor werknemers. Een uitdaging voor werkgevers maar ook een kans om talent aan te trekken en te behouden. 

De uitdaging voor werkgevers
Momenteel combineert een op de twee werknemers werk met zorgtaken voor kinderen. Bijna een op de vijf werknemers combineert werk met mantelzorgtaken. Een moderne werkgever houdt rekening met de zorgtaken van werknemers en draagt bij aan een goede balans tussen arbeid en zorg. Maar hoe creëer je als werkgever een effectief en eerlijk zorgbeleid dat bijdraagt aan minder verzuim, lagere kosten, betere resultaten en hogere productiviteit van medewerkers? 

'De Best Practice lijst moderne werkgever'
WOMEN Inc. introduceert 'de best practice lijst moderne werkgever.' Op deze lijst staan organisaties die op vooruitstrevende manier omgaan met zaken als mantelzorg, vaderschapsverlof, zorg voor kinderen en verlofregelingen. Zie hieronder welke bedrijven al op onze lijst staan. Klik op de logo's en kom erachter waarom deze bedrijven een 'best practice' zijn.

Kindergarden Yonego
    
 
 

 

Renault Nederland
 
&Samhoud
 
                   

 


 

 

De Gideonsbende
 
Google Nederland
 
             

 Meer inspiratie voor modern werkgeverschap:

  • Masterclass Modern Werkgeverschap
    Uit onderzoek blijkt dat werkgevers zich wel zorgen maken over de toenemende zorgdruk maar nog niet goed weten hoe ze hier mee om moeten gaan. Op 26 november organiseerde WOMEN Inc. in samenwerking met kennisinstituut Great Place to Work een masterclass voor werkgevers. Vijf organisaties van de 'best practice lijst moderne werkgever' kwamen aan het woord en vertelden over de manier waarop zij omgaan met werknemers met zorgtaken.
     
  • Inspiratiebox Modern Werkgeverschap
    In de Inspiratiebox voor Modern Werkgeverschap vind je verschillende handvatten om aan de slag te gaan. Zoals onze verlofregelingenkaart en het 5 stappenplan voor zorgvriendelijk beleid. Je vindt ook van elk van de vijf best practices een interessant artikel met meer informatie en handige downloads van Stichting Werk en Mantelzorg.

          » Ga naar de Inspiratiebox voor Modern Werkgeverschap

Werkgeversorganisaties erkennen hun verantwoordelijkheid
Werkgeversorganisaties willen bijdragen aan de nieuwe verdeling van zorg en werk. Dit bleek al tijdens een groot evenement dat WOMEN Inc. dit jaar op 6 maart organiseerde in Utrecht. Hier gingen vrouwen, mannen, beleidsmakers en werkgevers met elkaar in gesprek over de toekomst van Nederland. In aanwezigheid van Koningin Máxima ontvingen Hans de Boer en Harry van de Kraats van werkgeversorganisaties VNO-NCW en AWVN de aanbevelingen namens de Nederlandse werkgevers.Samen naar een nieuwe verdeling van zorg en werk
Naast werkgevers hebben vrouwen, mannen en de overheid een belangrijke rol in het bereiken van een nieuwe verdeling van zorg en werk. Met de publiekscampagne 'Ik ben er even niet' roept WOMEN Inc. vrouwen op voor één dag hun onbetaalde zorgtaken aan anderen over te laten en stil te staan bij hun ideale zorg/werk verdeling. Voor de overheid heeft WOMEN Inc. een Vijfpuntenplan voor een moderne samenleving waarin mannen en vrouwen zorg en werk gelijk verdelen opgesteld.

Sluit je aan
Zorg samen met ons voor een gelijke verdeling van zorg en werk!

» ​Sluit je aan bij WOMEN Inc.