Masterclass Inclusieve Gezondheidszorg

Binnen de gezondheidszorg kan de bias van de zorgprofessional van grote invloed zijn op diagnose en behandeling. Iedere patiënt is anders, maar hoe waarborg je kwaliteit in de beperkte tijd die je hebt?

In de samenleving willen we natuurlijk dat iedereen gelijk behandeld wordt, maar in de gezondheidszorg is juist het omgekeerde essentieel. Want: iedere patiënt is anders.

Binnen de gezondheidszorg kan de bias van de zorgprofessional van grote invloed zijn op diagnose en behandeling. De zorgprofessional weet niet wat zij of hij niet weet, maar is zich vaak ook niet bewust van een bestaande blinde vlek. Zo’n bias hebben we allemaal en die wordt continu gevoed door stereotiepe beelden om ons heen.

In deze masterclass gaan we in op de vraag of u als zorgprofessional voldoende oog heeft voor de verschillen. En wist u dat het voor een goede diagnose en behandeling belangrijk is om ook rekening te houden met geslachtskenmerken, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie en leeftijd?

Het bewust maken van de zorgprofessional over de aanwezigheid van die stereotype beelden is cruciaal om uiteindelijk zorg op maat voor de unieke patiënt te realiseren. Hoe? Daar gaan we tijdens de masterclass mee aan de slag.

Praktische informatie

  • De masterclass duurt 2 uur en kan zowel online als live op locatie gegeven worden.
  • Aantal deelnemers: 10 – 25 deelnemers
  • Prijs: € 3.500,- excl. BTW*
  • Taal: Nederlands of Engels
  • Informatie vs. interactie: 80% informatie en 20% interactie
  • Let op: Er is geen mogelijkheid om de masterclass op maat te laten maken.
*Dit is een prijsindicatie voor een online masterclass. Afhankelijk van de exacte afspraken en het type organisatie kan deze prijs enigszins afwijken.
Ik heb interesse in deze sessie