Heb jij alles goed geregeld voor jouw personeel?

Zorg jij er als werkgever ook voor dat je alles goed regelt als een werknemer in de overgang is? Ga samen in gesprek en gebruik hiervoor de gesprekstarter en onze tips en adviezen. Lees de verhalen van andere organisaties en bekijk de video voor inspiratie.

 

Lees meer over de overgang en werk

Tips & Adviezen

De kans is groot dat er vrouwen in jouw organisatie zijn die te maken hebben met de overgang of zwangerschap. Een slimme werkgever ondersteunt werknemers in deze fasen en maakt de overgang en zwangerschap bespreekbaar. Om ervoor te zorgen dat vrouwen optimaal kunnen blijven werken en gezond blijven, en om in de toekomst over voldoende vrouwelijk arbeidspotentieel te blijven beschikken. Wij hebben tips en adviezen opgesteld die jou kunnen helpen om deze onderwerpen te bespreken met jouw medewerkers. 

 

» Maak de overgang en zwangerschap bespreekbaar. Geef aan dat er ruimte is om in gesprek te gaan. 
» Geef werknemers de informatie die ze helpt, bijvoorbeeld over verlofregelingen en andere rechten. 
» Faciliteer ontmoetingen tussen vrouwen, organiseer bijvoorbeeld lunches met als thema de overgang en zwangerschap. 
» Zorg als werkgever of leidinggevende dat je basiskennis hebt over klachten gerelateerd aan de overgang en zwangerschap.
» Zorg voor voorlichting over de beschikbare ondersteuning binnen de organisatie.

 

Lees hier meer Tips & Adviezen

 

“Mensen die een been breken, die krijgen een liftpas. Ben je in de overgang? Hou daar dan ook rekening mee: dan mag je een raam openzetten of ijswater drinken.” - Jeanne, 52