#ToenIkMijZag

In de podcast #ToenIkMijZag vertellen verschillende mediamakers over het moment dat ze zichzelf terugzagen in de media en waarom dit zo belangrijk is. Want we hebben allemaal wel een herinnering van hoe we als kind graag in de huid kropen van onze favoriete stripfiguren, filmhelden en artiesten. Maar door een gebrek aan diversiteit in de beelden om ons heen is dit niet voor iedereen even makkelijk. Kinderen hebben zowel behoefte aan spiegels als ramen. Veel kinderen van kleur zien de wereld alleen via ramen en zij hebben spiegels nodig. Andere kinderen zien alleen spiegels en zij moeten de wereld ook door ramen leren zien, aldus auteur Sharon McElmeel.

Podcast #3: “De media moeten verder dan: Wow, transgenders!”

In deze aflevering gaat onze host Shay Kreuger in gesprek met schrijver Micha Meinderts en online mediamaker Chris Rijksen over beeldvorming van transgender personen in de media. Zijn er personages geweest waarin zij zich vroeger herkenden? Hoe staat het met de algemene beeldvorming van trans personen? Welke goede voorbeelden kennen zij? Luister naar deze aflevering en je krijgt antwoord op al deze vragen!

Podcast #2: “Onze beperking is geen zielig, sappig verhaal”

In deze aflevering gaat onze host Shay Kreuger in gesprek met Naomi Doevendans en Nik Hoogstraten over de beeldvorming van mensen met een lichamelijke beperking. Waren er überhaupt wel personages waarin Nik en Naomi zich konden herkennen tijdens hun jeugd? En welke stereotypen komen het meest voor? Je hoort het allemaal in deze aflevering van de podcast #ToenIkMijZag.

Podcast #1: “”Waar is de dikke prins op het witte paard?”

In onze eerste aflevering gaat host Shay Kreuger in gesprek met freelance journalist Suzanne Mensen en onze eigen online community manager Marjon Melissen over Body Positivity. Zien we genoeg diverse lichaamsvormen in de media? Welke stereotypen komen het meest voor? En wat voor effect heeft dit op vrouwen? Je hoort het allemaal in deze aflevering van de podcast #ToenIkMijZag.

Audiotour #ToenIkMijZag

Welkom bij #ToenIkMijZag. In deze audiotour interviewen wij verschillende mediamakers over het moment waarop ze zichzelf voor het eerst terugzagen in de media.

Want we hebben allemaal wel een herinnering van hoe we als kind graag in de huid kropen van onze favoriete stripfiguren, filmhelden en artiesten. En de eeuwige battle die daarbij hoorde over wie wie mocht naspelen.

Zo bestaan er spiegels en ramen. Kinderen hebben behoefte aan allebei. Maar door een gebrek aan diversiteit in de beelden om ons heen zien sommige kinderen de wereld alleen via ramen, terwijl andere kinderen ook spiegels kunnen zien. Dit moet anders! En mediamakers kunnen ons hierbij helpen.

Wie wilde jij vroeger altijd naspelen? Zag jij de wereld vooral via ramen of waren er voor jou genoeg spiegels? Luister naar de ervaringen uit de audiotour en deel jouw verhaal met #ToenIkMijZag!