Keynote
Jannet Vaessen:
IEDEREEN Inc.

Hoe draag jij bij aan een inclusieve organisatie? In deze keynote door Jannet Vaessen, oprichter en Directeur Bestuurder bij WOMEN Inc. en Nationaal Coördinator SDG 10, word je meegenomen in de mechanismen achter (on)bewuste in- of uitsluiting en kijken we hoe jij als individu bewust inclusievere keuzes kunt maken.

Of we nu willen of niet, we beoordelen elkaar voortdurend. Op uiterlijk, afkomst, sekse, opleiding, inkomen, en meer. Binnen een paar seconden vormen we ons een beeld van de ander. Voor een kleine groep mensen pakt dat bijna altijd goed uit. Wie zijn die mensen en wat betekent dit voor de rest? Wanneer hoor je bij de ‘ingroup’ en wanneer word jij juist buitengesloten? Als je het mechanisme achter in- en uitsluiting begrijpt, kun je het voor je laten werken: in je privéleven én in je professionele leven.

En dat is heel belangrijk, want vooroordelen bepalen je kansen. Uiterlijke kenmerken als gender, leeftijd, huidskleur en sociaaleconomische status hebben nog steeds grote invloed op de kansen van ons allemaal. Zo hebben sollicitanten van kleur of sollicitanten boven de vijftig een significant lagere kans om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. En kinderen van praktisch opgeleide ouders krijgen vaak een lager advies dan hun eindtoets aangeeft, terwijl kinderen van universitair opgeleide ouders vaker een hoger advies krijgen.

Deze dynamische keynote biedt praktische verandertips om taaie mechanismen in jezelf en je omgeving om te buigen. Jannet Vaessen doorbreekt op unieke en ontspannen wijze het ongemak om over zwaar beladen thema’s als discriminatie en tolerantie te spreken en leidt de deelnemers van een oververhit debat naar een nieuwe constructieve context. Na deze keynote zie je je eigen positie en aandeel in in- en uitsluitingsprocessen en het effect hiervan op jouw kansen en die van anderen.

Praktische informatie

  • De keynote duurt 45 minuten en kan zowel online als live op locatie gegeven worden. Deze keynote is geschikt als opening van evenementen over (gender)gelijkheid in Nederland en is toegankelijk voor mensen met en zonder kennis van diversiteit en inclusie. 
  • Optioneel ontvangen de deelnemers na afloop van de keynote het boek IEDEREEN Inc. zodat ze verder zelf aan de slag kunnen. Dit is niet inbegrepen in de prijs.
  • Aantal deelnemers: max. 100 deelnemers
  • Prijs: € 1.750,- excl. BTW* 
  • Taal: Nederlands
  • Informatie vs. interactie: 90% informatie en 10% interactie
*Dit is een prijsindicatie voor een online keynote. Afhankelijk van de exacte wensen, afspraken en het type organisatie kan deze prijs enigszins afwijken.
Ik heb interesse in deze sessie