Schuif aanTafel tijdens de Week van de Overgang

Locatie
Heel Nederland
Datum maandag 9 april 2018
Tijd Verschillende data en tijden

WOMEN Inc. organiseert tijdens de Week van de Overgang in het hele land aanTafel-gesprekken over het thema ‘de overgang’. Schuif ook aanTafel en ga met andere vrouwen in gesprek over deze levensfase. 

Veel vrouwen krijgen ermee te maken: de overgang. Deze periode kan gepaard gaan met veel veranderingen en zelfs klachten, als opvliegers, stemmingswisselingen of slaapproblemen.

In Nederland zijn 1,6 miljoen vrouwen in de overgang. Deze fase heeft invloed op de gezondheid en het leven van vrouwen, maar het blijkt nog steeds een taboe om over het onderwerp te praten: thuis, op werk of met een (huis)arts. Terwijl er veel meer bij komt kijken dan alleen ongemakken als nachtelijk zweten.

Naast het taboe om over de levensfase te praten, is er ook weinig kennis over de overgang, zowel bij vrouwen als onder artsen. Hevige overgangsklachten kunnen een negatieve invloed hebben op het leven en het werkvermogen van vrouwen, maar worden niet altijd als zodanig herkend. Eerder onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat 34% van het ziekteverzuim van vrouwen tussen de 44 en 60 jaar is gerelateerd aan overgangsklachten.

Hoog tijd om het taboe te doorbreken en aandacht te vragen voor deze levensfase. WOMEN Inc. pleit er daarom voor meer over de overgang te praten en meer onderzoek naar deze periode te doen.


Schuif aanTafel

Iedere vrouw ervaart de overgang anders. Wat is jouw ervaring met deze levensfase? Bespreek jij de overgang, en alles wat hierbij komt kijken, met je omgeving; met je levenspartner of je werkgever? Waarom wel of niet?

Tijdens de Week van de Overgang vinden er in heel Nederland aanTafel Lefgesprekken plaats over de overgang. Kun jij een steuntje in de rug of iets meer lef gebruiken om jouw omgeving te vertellen over wat de overgang voor jou betekent en welke invloed het op jou heeft? Schrijf je dan in!

Tijdens het aanTafel Lefgesprek ga je met een groepje van ongeveer 6 vrouwen in gesprek aan de hand van een kort draaiboek. Met dit draaiboek beantwoord je een aantal vragen, zoals: wat betekent lef voor jou, en wat zou je doen met oneindig veel lef? Het gesprek duurt maximaal twee uur en je kunt het zien als een gezellig koffiemoment met een inspirerende groep vrouwen. Je krijgt tijdens het gesprek allerlei tips en nieuwe inzichten van de andere vrouwen aanTafel. Heel simpel en succes gegarandeerd!


Waar schuif jij aan?

10 april in Voorburg

10 april in Den Haag

11 april in Roermond

11 april in Apeldoorn

12 april in Middelburg

13 april in Bergen op Zoom