Over ons

Al sinds 2004 heeft WOMEN Inc. de missie om de kansen van vrouwen in Nederland te vergroten op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. Door vrouwen zelf aan te spreken en onderwerpen breder maatschappelijk op de agenda te zetten, bij politici, media, bedrijfsleven, instituten, wetenschappers, overheden.

Wij streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je een meisje of een jongen bent. Eerder al voerden wij campagne voor gelijke beloning, gelijke verdeling van zorg & werk en voor betere gezondheidszorg voor vrouwen, waarmee we in 2016 een Bronzen Effie wonnen.

Kansen voor vrouwen vergroten
WOMEN Inc. spreekt professionals aan over hoe zij de kansen voor vrouwen kunnen vergroten, en roept vrouwen op zichzelf en elkaar te versterken binnen het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk. WOMEN Inc. doet dit op vier manieren:

1. WOMEN Inc. geeft vrouwen gerichte informatie om hun positie te verbeteren,
2. WOMEN Inc. brengt vrouwen samen en biedt een podium, platform en springplank,
3. WOMEN Inc. zet belangrijke onderwerpen op de maatschappelijke agenda rondom de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming.
4. WOMEN Inc. verandert concreet de kansen voor vrouwen op de twee thema’s, in politiek en beleid (monitoring en regelgeving), bij werkgevers en werknemers en in beeldvorming.


Samen met vrouwen vormen we een krachtig, uniek en onafhankelijk collectief. We zijn een elkaar versterkend netwerk dat Nederland verbetert. Meer gelijkheid is namelijk niet alleen goed voor vrouwen zelf: ook de economie, de kennis, de zorg en de cultuur in Nederland worden er beter van.