Delen

De top 5 representatieve podcast hitlijst!

‘Wat is het eerste moment geweest dat jij jezelf herkende in de media?’

Tijdens de maand van de Beeldvorming hebben we in onze driedelige podcastreeks #ToenIkMijZag met verschillende mensen gepraat over hun representatie in de media. In deze podcast krijg je alles te horen over wanneer dikke vrouwen, mensen met een beperking en queer mensen, zichzelf voor het eerst zagen en op welke manier ze zijn gerepresenteerd in de media. Voor de mensen die dit nog niet hebben beluisterd, je kan onze podcast #ToenIkMijZag op onze website, Spotify en in de podcastapp beluisteren. En voor degenen die ons al wel hebben beluisterd hebben, en meer willen, voor jullie hebben we hieronder onze top 5 representatierijke podcasts geselecteerd. Voor ieder wat represents!

Olave Talks

Olave beschrijft haarzelf als zwart, veganist, non-binaire trans femme, queer, feminist, Umurundikazi, neuro-atypisch, geldarm en verbeten romanticus. Wij vinden haar talks op youtube inspirerend, informatief en verfrissend. Ze bespreekt letterlijk alles wat er maar in je op kan komen. Van dekolonialisatie, misgendering tot aan kindness. Welk onderwerp ze ook aanhaalt, dat je ervan leert is gegarandeerd!

Mayra Louise

‘Happy is not a dress size’ heeft Mayra Louise tijdens haar selflove journey geleerd. Deze vrouw heeft een eigen podcast, website en inmiddels haar eigen boek ‘Op je lijf geschreven’, waarin ze zich focust op self-love en self-care. Ze deelt heel openhartig over haar ervaringen als plussizevrouw en over hoe het is om moeder te zijn.

FUFU & DADELS

Hajar, Suhyela en Munganyende zijn drie vrouwen van kleur die een groot deel, al dan niet heel hun leven in Eindhoven wonen. Ze bespreken maatschappelijke kwesties, persoonlijke verhalen, feministisch activisme en ze geven ons een inkijkje over hoe het is om op te groeien als vrouw van kleur buiten de randstad. Dit alles en nog veel meer met een zachte G natuurlijk!

Ziek, de podcast

Tamar Doorduin gaat in haar podcast op onderzoek uit. Ze interviewt mensen met een chronische ziekte, psychische issues en andere beperkingen. Dit doet ze allemaal vanuit een intersectioneel wereldbeeld, waarin ze naar eigen zeggen op zoek gaat naar het kruispunt van onder andere validisme, seksisme en racisme.

Dipsaus

Anousha Nzume, Ebisse Rouw en Mariam El Maslouhi zijn maatschappijkritisch, cultureel geïnteresseerd, politiek betrokken en bespreken alles met een flinke schep humor, originaliteit en diepgewortelde eigenwijsheid. Het is een podcast door vrouwen van kleur, voor vrouwen van kleur en een ieder die geïnteresseerd is in een ander geluid!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer
 • Actueel
 • Werk
 • ...

"Door de coronacrisis heb ik noodgedwongen de kinderopvang moeten stopzetten."

 • Actueel
 • Gezondheid
 • Financiën
 • Media
 • ...

Kijk Het WOMEN Inc. Jubileumfestival terug

 • Actueel
 • Werk
 • ...

Het Werkt Niet: het systeem rond werk en zorg moet op de schop!

Bekijk meer