Vrouwen zijn in Nederland ondervertegenwoordigd in besluitvormende posities in onder meer politiek, wetenschap en bedrijfsleven.
Hoe staat het met vrouwen in besluitvormende posities?
1https://eige.europa.eu/gender-equality-index/2020/domain/power/NL”>Volgens de Gender Equality Index (2020) scoort Nederland van alle domeinen die zijn onderzocht het slechtst op de vertegenwoordiging van vrouwen in besluitvormende posities. Nederland is sinds 2010 5 plekken gedaald op de EU-ranglijst als het gaat om het aandeel vrouwen in besluitvormende posities.1<a href="https://womeninc.nl/knowledge/inclusief-werkgeverschap" target="_blank">Lees meer over inclusief werkgeverschap</a> Voor werkgevers is het van groot belang dat de overheid actief de voorwaarden voor inclusief werkgeverschap stimuleert. Dit kan onder meer door een ondersteunende infrastructuur aan bedrijven te bieden in samenwerking met relevante partners.
Stem Gendergelijkheid
WOMEN Inc. komt in actie tegen de onderrepresentatie van vrouwen in besluitvormende posities. Wij hebben 6 punten opgesteld om gendergelijkheid in Nederland te bevorderen en roepen we alle politieke partijen op om deze punten in hun verkiezingsprogramma’s voor 2021 op te nemen.Punt 5 van ons puntenplan stelt dat evenveel vrouwen als mannen besluitvormende posities moeten kunnen bekleden. De overheid speelt hier een grote rol in. Wet- en regelgeving kan een grote impact hebben op het verkleinen of juist vergroten van ongelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Lees ons 6-puntenplan ‘Stem Gendergelijkheid’!
- 1https://eige.europa.eu/gender-equality-index/2020/domain/power/NL”>Volgens de Gender Equality Index (2020) scoort Nederland van alle domeinen die zijn onderzocht het slechtst op de vertegenwoordiging van vrouwen in besluitvormende posities. Nederland is sinds 2010 5 plekken gedaald op de EU-ranglijst als het gaat om het aandeel vrouwen in besluitvormende posities.1<a href="https://womeninc.nl/knowledge/inclusief-werkgeverschap" target="_blank">Lees meer over inclusief werkgeverschap</a>