WOMEN Inc. lanceert actiejaar voor gendersensitieve gezondheidszorg

Op 7 maart heeft WOMEN Inc. tijdens een belangrijke bijeenkomst over de toekomst van de gezondheidszorg de krachten gebundeld om van start te gaan met een landelijk actiejaar ‘gendersensitieve gezondheidszorg’. Wij pleiten voor een gezondheidszorg op maat, waarbij verschillen tussen mannen en vrouwen in ziekte en gezondheid beter worden gemaakt. Dit doen wij in nauwe samenwerking met de Alliantie Gender & Gezondheid, een samenwerkingsverband met hoogleraren en medisch specialisten die zich al jaren inzetten voor het (h)erkennen van m/v verschillen in de gezondheidszorg. 

 

Kwaliteitszorg voor iedereen!

Een jaar lang gaan wij verschillende acties organiseren met alle verantwoordelijke professionals; waaronder zorgverleners, zorgverzekeraars, patiëntenorganisaties, farmaceuten, beleidsmakers, wetenschappers en media. Op onze bijeenkomst zijn alle vertegenwoordigers van de betrokken partijen samen gekomen voor hetzelfde doel: het (h)erkennen van m/v verschillen om zo de kwaliteit van zorg te verbeteren. Hiermee is de aftrap van het actiejaar een feit geworden!

 

“Met het landelijk actiejaar ‘Kwaliteitszorg voor iedereen’ initiëren wij een jaar lang verschillende acties om noodzakelijke doorbraken te realiseren. Of het nu gaat om gesprekken, confrontaties, onderzoeken of, waar nodig, guerilla-acties”

-  Jannet Vaessen, algemeen directeur WOMEN Inc.

 

Maak het verschil!
Kom jij samen met ons in actie?

» Lees hier wat jij kan doen!