Universiteiten en hogescholen tegen loonverschil

Het loonverschil is nog steeds 17,6% in Nederland (CBS, 2014). WOMEN Inc. voert sinds april campagne om het loonverschil naar 0% terug te brengen. Onlangs verscheen een artikel in de Engelse krant The Guardian rondom het thema loonverschil. The Guardian ziet een belangrijke rol weggelegd voor universiteiten en hogescholen. Universiteiten en hogescholen kunnen hun studenten vaardigheden leren die nodig zijn voor een gelijkwaardige start op de arbeidsmarkt.

In het artikel worden de volgende suggesties gedaan:

  1. Al vanaf het eerste jaar van de studie moeten universiteiten en hogescholen meer de kansen op de arbeidsmarkt benadrukken. Een manier hiervoor is het verbinden van studenten aan rolmodellen.
  2. Het verplicht stellen van het maken van een portfolio waarin studenten alle gegevens bijhouden over hun vaardigheden, cijfers, competenties, buitenschoolse activiteiten, aanbevelingen etc. als bewijs voor wat je allemaal kan.
  3. Programma’s aanbieden waarin zelfvertrouwen ontwikkeld wordt, zodat vrouwelijke studenten er zelf van overtuigd zijn dat ze goed en bekwaam genoeg zijn om hun carrière doelen te bereiken.

Lees het volledige artikel in The Guardian.

Zouden deze suggesties ook iets zijn voor Nederlandse universiteiten en hogescholen?

Sluit je aan bij WOMEN Inc.
Pak samen met ons loonverschil aan. Vind jij loonverschil ook niet meer van deze tijd? Support onze campagne en sluit je aan bij WOMEN Inc.