Mannen voor gendergelijkheid!

Emanciperen doe je samen. Alleen als mannen zich hier ook voor inzetten, kunnen we zorgen voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Vandaag is het Internationale Mannendag, de perfecte dag om hierbij stil te staan.

Speech Lodewijk Asscher
Vice-premier Lodewijk Asscher erkende dit in zijn speech tijdens de bekendmaking van de Opzij Top 100 Machtige Vrouwen. Want volgens Asscher is er maar één groep die het meest geprofiteerd heeft van de emancipatiebeweging; de man. “De man die op zondag het vlees snijdt, hij bestaat bijna niet meer. Of het moet echt zijn uit de hand gelopen kookhobby zijn. Ik prijs me gelukkig dat mannen nu ook kinderen mogen opvoeden. En die vreugde mogen ervaren. Ik prijs me gelukkig dat we bevrijd zijn van het kostwinnersjuk.”

Ook ging Asscher in zijn speech in op de verruiming van het ouderschapsverlof die hij realiseerde in de Tweede Kamer, en pleitte hij ervoor de lat hoger te leggen als het gaat om emancipatie. Lees zijn volledige inspirerende toespraak hier.

HeForShe
Internationaal wordt ook steeds meer aandacht besteed aan de rol die mannen kunnen spelen in de emancipatie van de vrouw. Onlangs lanceerde Emma Watson met haar indrukwekkende speech de HeForShe campagne, waarmee ze mannen wil oproepen om samen gendergelijkheid te bereiken.

Sluit je aan!
Ook WOMEN Inc. zoekt de mannen steeds meer op! Samen met Jens van Tricht van eMANcipator gaan we ons meer focussen op de rol van mannen in de vrouwenemancipatie. Benieuwd wat we precies gaan doen? Sluit je aan en blijf op de hoogte!