Langer verlof voor vaders


Fantastisch nieuws voor vaders, moeders en kinderen van Nederland! Het betaald vaderschapsverlof wordt zes weken: 5 dagen in de kraamtijd en nog eens 5 weken voor alle partners van kersverse moeders.

 

Bekijk welke stappen wij hebben gezet richting langer vaderschapsverlof!

 

Vaders willen meer zorgen

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de vaders meer tijd met hun kinderen wil doorbrengen. Daarom zet WOMEN Inc. zich samen met Rutgers en de Bernard van Leer Foundation al jaren in voor de verlenging van betaald vaderschapsverlof (vaderschapsverlof moet toegankelijk zijn voor alle partners van kersverse moeders).

 

Gelijke kansen thuis én op de arbeidsmarkt

Tot nu toe werd de verantwoordelijkheid voor (onbetaalde) zorgtaken door de overheid vooral bij vrouwen gelegd. Terwijl vrouwen 16 weken betaald verlof krijgen, werd het voor vaders mogelijk gemaakt om twee dagen betaald thuis te blijven. En dat terwijl de periode na de geboorte van een kind veel invloed heeft op de verdeling van werk en zorg in de toekomst. Deze scheve verhoudingen geven vaders (en partners) minder kans om te zorgen maar veroorzaken ook ongelijke kansen op de arbeidsmarkt. Langer betaald verlof is dus positief voor vaders én voor moeders.