Delen

Kleuren voor de kinderopvang!

Op 11 mei mogen de kinderen weer volledig naar het kinderdagverblijf en de gastouderopvang. Door de coronamaatregelen zijn kinderen de afgelopen weken 24/7 thuis en dit heeft enorme impact op gezinnen gehad. Voor veel ouders, kinderen en werkgevers werd duidelijk hoe onmisbaar goede en toegankelijke kinderopvang is. Daarom grijpen we dit moment aan om zichtbaar te maken hoe dankbaar we allemaal zijn voor kinderopvang.

Door goede kinderopvang kunnen ouders werken (en soms even ontspannen) en worden opgroeiende kinderen professioneel begeleid. Een win-win situatie voor moeders en vaders, werkgevers en kinderen.

Op 11 mei hebben we de kans om de waarde van kinderopvang voor eens en altijd heel duidelijk te maken. Doen jullie thuis ook mee? Kleur deze kleurplaat of knutsel zelf iets moois, en neem ‘t mee naar de opvang. Zo zeggen we namens ons allemaal ‘bedankt!’.

 

Download de kleurplaat hier

 

Dit is een actie van WOMEN Inc., VDRS en Stichting voor Werkende Ouders.

WOMEN Inc. zet zich al 15 jaar in voor een samenleving waarin het voor je kansen niet uitmaakt of je een meisje of jongen bent. Afgelopen jaar schreven wij het 6-puntenplan ‘Stem Gendergelijkheid’ met aanbevelingen voor de politiek. Hierin hebben wij ook een punt opgenomen over kinderopvang. Meer hierover lezen of het plan ondertekenen kan hier.