Onderteken de petitie:

De Nederlandse overheid werkt momenteel enorm hard om het coronavirus onder controle te krijgen. Dit verdient nu ook alle aandacht. Om op de lange termijn gendergelijkheid te realiseren, hebben we een route uitgestippeld via 6 punten. We roepen politieke partijen op om deze in hun verkiezingsprogramma's voor 2021 op te nemen. Juist nu moeten we de tijd nemen om samenleving van de toekomst nader onder de loep te nemen

Want vrouwen en mannen hebben in Nederland niet dezelfde kansen. Geen punt? Wij vinden van wel. De politiek kan en moet dit veranderen. Daarom maken wij er een punt van! Doe jij mee? #maakereenpuntvan en onderteken de petitie!

 

 

Voor je kansen zou het niet moeten uitmaken of je een meisje of jongen bent. Dat is nu nog wel het geval. Ook komen we steeds verder achter te liggen op andere landen. WOMEN Inc. heeft zich de afgelopen 15 jaar hard gemaakt om gendergelijkheid in Nederland te vergroten. Dat hebben we gedaan via campagnes, evenementen, congressen, allianties en coalities, maar ook door middel van politieke lobby.

Want wet- en regelgeving kan grote impact hebben op het verkleinen of juist vergroten van ongelijkheid tussen vrouwen en mannen. En laat het nu net gebeuren dat politieke partijen in Nederland druk bezig zijn met het vaststellen van hun plannen voor na de verkiezingen van 2021. Daarom gaan we ons in dit jubileumjaar richten op de politiek.

 

» Lees het volledige puntenplan

Vul het bovenstaande formulier in om Stem Gendergelijkheid te steunen. Je gegevens worden opgeslagen conform het privacy statement van WOMEN Inc. Jouw gegevens worden niet gedeeld met derden en worden niet zichtbaar getoond op deze site. Als je het initiatief ondertekent, ontvang je een bevestiging per e-mail. Daarnaast kun je op de hoogte blijven van de voortgang van Stem Gendergelijkheid. Wil je deze e-mails niet ontvangen, laat dan het vinkje onderaan leeg.

13296

 

handtekeningen

Onderzoek

Ipsos heeft onderzoek gedaan naar het belang van het thema gendergelijkheid voor de Nederlandse kiezer. De bevindingen van dit onderzoek lees je hier.

 

» Bekijk de resultaten

Deze organisaties maken een punt van gendergelijkheid