Delen

Jacobina Brinkman nieuwe voorzitter Raad van Toezicht WOMEN Inc.

Per 21 mei is Jacobina Brinkman (PwC) benoemd tot voorzitter van de nieuwe Raad van Toezicht van WOMEN Inc. Ze volgt hiermee Carolien Gehrels op, die de afgelopen 4 jaar voorzitter van het bestuur van WOMEN Inc. was. Met de komst van Brinkman wordt het bestuursmodel van WOMEN Inc. aangepast naar een Raad van Toezicht.

22 mei 2019

 

Sinds 2003 is Brinkman partner bij PwC. In haar rol als global lead partner op diverse klanten binnen PwC is zij eindverantwoordelijk voor de dienstverlening die PwC verleent aan haar klanten. Daarnaast is Brinkman onder meer lid van de Raad van Toezicht van het Van Goghmuseum. Ze zegt over haar benoeming:

“WOMEN Inc. staat voor het brede diversiteits- en inclusie thema. Dat spreekt mij enorm aan. Het is belangrijk om deze thema’s vanuit verschillende lenzen te bekijken. Dat doet WOMEN Inc. door zich te richten op ‘geld, gezondheid en beeldvorming’. Ik vind het fantastisch hieraan de komende jaren bij te dragen!”

Jacobina Brinkman

Jannet Vaessen, directeur bestuurder van WOMEN Inc. is blij met de komst van de nieuwe voorzitter: “Als organisatie hebben we de afgelopen jaren een professionaliseringsslag en grote groei doorgemaakt, in ambitie, impact en omzet. Er zijn al veel stappen gezet wat betreft emancipatie in Nederland, maar er is nog veel vooruitgang te boeken. Dit willen we op onafhankelijke wijze blijven agenderen. Het moment is nu daar om dit ook door te vertalen in een nieuw bestuursmodel.”

De Raad van Toezicht wordt verder gevormd door oud-bestuursleden Sandra Dol en Michael Kembel. De RvT zal nog met 2 nieuwe leden uitgebreid worden naar in totaal 5 leden. Carolien Gehrels zal betrokken blijven als ambassadeur van het Funding Mothers netwerk van WOMEN Inc., waarvoor zij samen met andere ambassadeurs aan verantwoordelijke vrouwen vraagt bij te dragen aan de missie van WOMEN Inc. en haar onafhankelijke agenderende kracht.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer
  • Actueel
  • Media
  • ...

De top 5 representatieve podcast hitlijst!

  • Actueel
  • Werk
  • ...

"Door de coronacrisis heb ik noodgedwongen de kinderopvang moeten stopzetten."

  • Actueel
  • Gezondheid
  • ...

“Zijn migrainepatiënten gebaat bij de anticonceptiepil?”

Bekijk meer