#deHartstocht voor meer onderzoek naar het vrouwenhart

Vandaag begint zorgverzekeraar Ditzo aan #deHartstocht om geld in te zamelen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. Hiermee steunen ze Alliantielid Hester den Ruijter in het onderzoek dat ze doet naar het vrouwenhart. Ze zamelen geld in door een gigantisch blauw pluchen hart een estafettetocht door heel Nederland te laten maken. Voor elke kilometer die het hart aflegt, doneert Ditzo 10 euro voor onderzoek. Bekijk hieronder het filmpje waarin Hester uitlegt waarom deze 'Hartstocht' zo belangrijk is.

Geschreven door: Berna ToprakHart- en vaatziekten eerder herkennen bij vrouwen
Hester den Ruijter, Onderzoeker en Consultant Experimentele Cardiologie, doet onderzoek naar het eerder herkennen van hart- en vaatziekten bij vrouwen. Het is al bekend dat hartfalen zich in het mannenhart en het vrouwenhart anders ontwikkelen. Toch is er tot nu toe voornamelijk onderzoek gedaan bij mannen. Doordat er te weinig bekend is over de verschillen tussen mannen en vrouwen bij hart- en vaatziekten, worden ze bij vrouwen minder vroeg herkend. Dit leidt tot een hoger sterftecijfer bij vrouwen. WOMEN Inc. probeert hier samen met de Alliantie Gender & Gezondheid verandering in te brengen. Daarom is WOMEN Inc. blij om te zien dat zorgverzekeraar Ditzo samen met alliantielid Hester den Ruijter in actie komt!

Sluit je aan bij WOMEN Inc.
​Vind jij het ook belangrijk dat er meer onderzoek komt naar het vrouwenhart? Sluit je bij ons aan om aandacht te vragen over dit onderwerp en meer!

» Sluit je aan