Boeken top 10 van het WOMEN Inc. Netwerk

We hebben een top 10 gemaakt van boeken die je écht gelezen moet hebben volgens vrouwen uit ons netwerk. Duik in een prachtige roman of kies een boek voor je persoonlijke ontwikkeling. Vind je het moeilijk om te kiezen? De vrouwen die de boeken hebben aangeraden vertellen ook waarom juist dit boek hen heeft geïnspireerd!
 

 1. Een man - Oriana Fallaci
  Joyce: "Zo diepgaand geschreven, ze kroop zowat in de huid van haar hoofdpersoon om het hele verhaal boven water te krijgen. Niet alleen een bijzonder aangrijpend levensverhaal, maar juist ook de volhardendheid van Fallaci is intrigerend!"
   
 2. Marina Bellezza - Silvia Avallone
  Marijke: "Het is geschreven door een jonge (1984) interessante Italiaanse schrijfster, die met haar eerste boek Staal niet alleen prijzen won maar ook al verfilmd is. De hoofdrol is weggelegd voor Marina en haar jeugdvriend. Marina is bloed mooi, wil beroemd worden, stelt dit doel boven alles, komt uit een verscheurd en ingewikkeld gezin. Maar uiteindelijk gaat het boek over hoe het leven nooit eenduidig is, liefde vele dilemma's kent, ouders hoe ingewikkeld ook een diepe hunkering teweeg blijven brengen, en je als vrouw pas echt helemaal vrouw wordt , als je door eigen keuzes te maken en je eigen consequenties eruit te trekken tot een fase van vrijheid komt die verdraagbaar is."
   
 3. Stratego voor vrouwen - Elisa de Groot
  Hannie: "Wij moeten meer gebruik maken van onderhandelingspositie en onze charmes. Is niet gemakkelijk en je moet elke dag leren."
   
 4. Pil - Mike Bodde
  Mynke: "Hoe je toch kracht vindt om uit de diepste put te klimmen en met hulp van familie. Erg inspirerend."
   
 5. Matilda - Roald Dahl
  Annemiek: "Sterke vrouwen beginnen als sterke meisjes. En met sterke rolmodellen worden ze nog sterker. Voor mij was Matilda een voorbeeld: slim zijn is niet erg, anders zijn is goed, uiteindelijk komt alles goed en kun je jezelf zijn. Er zijn zoveel goede boeken, maar met dit boek is alles begonnen!"
   
 6. De kleur paars - Alice Walker 
  Laila: "Prachtige briefroman over het leven van de Celie (zwarte vrouw) in jaren dertig in het Zuiden van Amerika. Hartverscheurend, ontroerend, maar vooral krachtig. Celie weet, ondanks al het onrecht dat haar is aangedaan, haar verdriet en woede om te zetten in kracht. Ze ontdekt zichzelf, kiest voor vrijheid en gaat uiteindeljk haar eigen weg."
   
 7. Paula - Isabel Allende
  Natascha: "Isabel waakt eindeloze nachten aan het ziekbed van haar dochter Paula. Ten prooi aan wanhoop en verdriet probeert zij tevergeefs contact met haar te krijgen. Maar Paula ligt in coma. Beroofd van haar geheugen doolt zij eenzaam rond in het duistere gebied tussen leven en dood. Isabel besluit daarom haar het kostbaarste bezit te schenken dat zij heeft: haar herinneringen. Met de verrassende openhartigheid die alleen bestaat tussen moeder en dochter vertelt zij haar verhaal. Zo ontstaat een fascinerend en aangrijpend boek dat ondanks de tragiek doorspekt is met humor, een boek vol met vrolijke en minder vrolijke anekdotes uit het woelige bestaan van deze Chileense schrijfster. Een bijzonder boek dat, telkens wanneer ik het lees, me pakt en meesleurt in een scala aan emoties."
   
 8. Desert Flower - Waris Dirie & Cathleen Miller
  Geeske: "Over het leven van de krachtige en inspirerende vrouw Waris Dirie, die in Somalië opgroeide, zich verzette tegen de schending van haar rechten, vertelt over haar ervaringen met FGM, vluchtte, en uiteindelijk haar dromen waarmaakte, ambassadeur bij de VN werd en de Desert Flower Foundation oprichtte. Prachtig en ontroerend boek."
   
 9. Er is een land waar vrouwen willen wonen - Joke Smit
  Kee: "Haar uitspraak: Het leven is politiek en politiek is leven, zal ik nooit vergeten."
   
 10. Masterclass ondernemen - Annic van Wonderen
  Ilona: "Ze laat haar passie, drijf en Hollandse nuchterheid zien. Met een beetje perfectionisme."
   

Welk boek heeft jou geïnspireerd?
WOMEN Inc. is hét vrouwennetwerk voor vrouwen die zichzelf en elkaar willen versterken. Ben jij ook geïnspireerd door een boek, een persoon of een bepaald moment? Schrijf je verhaal op ons online Podium!