Deelnemers gezocht!

woensdag 15 april 2020
 

Help mee met een wetenschappelijk onderzoek

Waarom besluiten slachtoffers van seksueel geweld wel of geen aangifte te doen? Dat gaat de universiteit van Maastricht onderzoeken.

In Nederland doet maar 16% van de zedenslachtoffers aangifte bij de politie. De onderzoekers willen inzicht krijgen hoe slachtoffers deze beslissing maken. Deze informatie kan helpen om het aangifteproces te verbeteren. Daarom hopen de onderzoekers dat zo veel mogelijk zedenslachtoffers willen meedoen aan het onderzoek.

Voldoet u aan deze voorwaarden?*

  • U bent minstens 18 jaar oud en vrouw
  • U spreekt vloeiend Nederlands 
  • U bent slachtoffer geweest van seksueel geweld (verkrachting/aanranding/ontucht) in Nederland
  • U lijdt niet aan geheugenproblemen.

In dat geval nodigen we u graag uit om mee te doen. U vult dan een digitale vragenlijst in. Dat gebeurt anoniem. Invullen duurt ongeveer 30 minuten.

Wilt u meedoen? Klik dan op de onderstaande link of kopieer hem in uw browser.

https://maastrichtuniversity.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_6LkJklEWrQuZ3Hn>zedenaangifte

Heeft u nog vragen over het onderzoek? Of weet u niet zeker weet u of kunt deelnemen? Neem dan contact op met de onderzoekers, M. Rasch, e-mail mm.rasch@student.maastrichtuniversity.nl, R. Horselenberg, e-mail r.horselenberg@maastrichtuniversity.nl en M. Jelicic, e-mail m.jelicic@maastrichtuniversity.nl

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

 

*Deze voorwaarden zijn uit methodologische redenen gekozen. De onderzoekers erkennen dat andere mensen ook regelmatig slachtoffer worden van seksueel geweld. In vervolgonderzoek kan er mogelijk onderzoek gedaan worden naar andere slachtoffergroepen.