Een afstudeerfilm voorbereiden in deze tijden

maandag 6 april 2020
 

Een korte fragmentarische film opgebouwd uit herinneringen, vertelt het verhaal van de reizende Alice en haar twee beste vrienden. Hoe herinneren we elkaar? Hoe zorgen we voor onszelf en elkaar en hoe kijken we hier op terug? 

Hallo allemaal!  Mijn naam is Sophie Gipmans en ik studeer dit jaar af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met een korte film genaamd: Souvenirs. Het wordt een fragmentarische film over vriendschap, zelf en naastenliefde. Deze film gaat over een reizend vrouwelijk karakter. Deels omdat dit autobiografisch is maar ook omdat ik het belangrijk vind om een film te maken die vrouwen op zichzelf, vrouwen alleen op reis op een positieve manier te benadrukken.  Met deze film wil ik termen al 'vrouw alleen' 'vrouw alleen op reis' of 'female solitude' positief belichten! Ik wil een tevredenheid uitstralen en ook de flexibiliteit (en bijzonderheden) van vriendschap laten zien! 

De film wordt gemaakt door een grotendeels vrouwelijke crew, en ondanks dit per toeval zo is ontstaan benadrukt dit dat meerdere vrouwen hier een urgentie in zien. Ik zie deze film ook als een collectief waar mooie samenwerkingen uit voort gaan ontstaan voor de toekomst!  Een film maken is helaas erg duur... om de apparatuur, catering, vervoerskosten te kunnen betalen zijn we een crowdfunding gestart.

Door de Corona crisis lopen de voorbereidingen een stuk anders, de draaidagen die in midden mei gepland waren uitgesteld en een hoop andere voorbereidingen zijn momenteel gepauzeerd - maar we geven niet op! We gebruiken de tijd die we nu hebben om onze film beter voor te bereiden en meer te verspreiden op mooie platforms zoals deze! 

We hebben alvast een voorproefje gedraaid deze kan je hier bekijken: 

https://cinecrowd.com/souvenirs

Hier vind je ook meer informatie en de mogelijkheid om ons te steunen op dit avontuur. 

Alle beetjes zouden me enorm helpen om deze afstudeerfilm te realiseren! :)