3 redenen waarom het goed is vrouwen in de top te hebben

zaterdag 7 maart 2020
 

Het levert nogal wat op vrouwen in de top van je bedrijf te hebben. Niet alleen geld. Want doorgroeien en zelfontwikkeling leveren veel werkplezier op. In dit artikel lees je 3 redenen waarom het zo goed is vrouwen in de (sub)top van je bedrijf te hebben.

1. Profiteer van de frisse blik

Er wordt over jou als bestuurder gezegd dat je er zelf ook oorzaak van bent dat er zo weinig vrouwen in (sub)topposities zijn. Onderzoek* laat zien dat mannen liever samenwerken met andere mannen. Je vindt herkenning bij elkaar en je hebt vaak eenzelfde aanpak. Of dat nu gaat om het realiseren van doelen of het oplossen van problemen. Die herkenning is zó vertrouwd dat het moeilijk voor je is dat los te laten. Als mens kiezen we toch graag voor veiligheid.

Maar het feit dat jij deze functie hebt weten te krijgen, zegt zoveel over jou! Je hebt risico’s moeten nemen om te komen waar je nu staat. Misschien was je op zoek naar uitdaging. Of verlangde je naar de invloed die je ermee kunt uitoefenen. Wat jouw persoonlijke motivatie ook was, het zegt veel over hoe krachtig je bent. Want een positie als die van jou is voor de meesten van ons niet weggelegd.

Dat roept een vraag bij me op. Heb je niet voor grotere uitdagingen gestaan dan werken met een vrouw? Iemand die het tevreden houden van aandeelhouders vanuit andere invalshoeken benadert. Iemand die generaliserend gezegd niet alleen kijkt naar winst en ROI. Maar meer dan jijzelf rekening houdt met behouden zaken als solvabiliteit? Iemand die minder doelgericht kan zijn, maar wel weet hoe mensen in jouw bedrijf te bewegen. Zo’n frisse blik kan heel waardevol zijn.

Meer lezen? Klik hier.

Susan Veldkamp - Plezierinspirator