verlaten door de vrouw die mij leven gaf

zaterdag 29 februari 2020
 

Ineens besef je als je moeder bent geworden, wat een moederschap kan inhouden. Ook besef je dat niet alles wat je ouders hebben gedaan misschien wel zo goed waren geweest. Maar vergeven kan wanneer iemand spijt heeft, hoe erg zijn of haar daden ook waren. na 2 jaar geen contact na de scheiding van mijn ouders betrapte ik mezelf als opoffering voor mijn kinderen aan de poort van mijn moeders onderkomen. herkende ik die verbitterde vrouw.... nee, het deed me pijn dat juist zij mijn moeder was.verwijt na verwijt kwam er keer op keer in mijn gezicht terwijl ik er enkel voor mijn kinderen wou zijn. Dat hun nog een oma hadden.

Het enige wat tikte in mijn hoofd was een klok die keer op keer als zei haar mond open deed ik,ik,ik,ik.. tikte. Zij was het slachttoffer van het leven, de vrouw die zoveel had meegemaakt en mij niet meer zag als dochter en moeder van haar klein kinderen zo voelde dit voor mij. Zij geloofde de roddels van mensen boven de woorden die ik uitsprak en daarmee was ik de leugenaar en de dader van de pijn in haar leven. Sinds die dag heb ik me wel gaan realiseren dat moeder genoemd te worden iets is wat je moet verdienen. Eenmaal mijn kinderen terug opgehaald te hebben bij de oppas, heb ik hun omhelst en belooft nooit zo te worden, perfect kan ik nooit zijn maar onperfect en liefde gevend is een mooi begin.

Zelf zou ik mezelf geen ideale moeder vinden, maar een ding weet ik zeker: egoistisch en verbitterd zal ik niet zijn. Een moeder heb ik niet meer dat zal ik iedere dag en op speciale momenten keer op keer blijven herrinerd worden.