Een winnaar en geen slachtoffer

maandag 2 september 2019
 

Een winnaar en geen slachtoffer

Soms heb je het gevoel dat alles tegenzit omdat je veel tegenslagen achter elkaar krijgt, je hebt bijna geen tijd om het ene te verwerken en de andere komt er al achteraan. Je vraagt je dan af waarom ik? Waarom gaan dingen nooit goed, ik werk er zo hard voor maar waarom lukt het niet eens een keer. Een keer rust in mijn leven.

Het liefste wat je wilt is lekker een week in bed liggen janken met lekker eten en een fles wijn, maar helaas gaat dat niet want het leven gaat gewoon door, je moet voor je kind zorgen, werken, huishouding etc. Bij de pakken neerzitten is geen optie. 

Iedereen heeft dit gevoel wel eens, je bent niet de enige. Ik heb dat gevoel ook wel eens en ik schaam me niet om dat te zeggen. Alles gebeurt met een reden, bekijk het positief. Tegenslagen zijn soms goed in het leven, vaak weet je niet waarom ze gebeuren. Van al mijn tegenslagen die ik tot nu toe heb gehad is er meestal iets goeds uitgekomen. Je wordt soms echt op de proef gesteld in het leven en dan is de keus aan jou hoe je ermee omgaat.

Het belangrijkste is positief blijven. Blijf rustig op zulke momenten en ga geen overhaaste beslissingen nemen. Soms kan het ook helpen om met iemand te gaan praten bijvoorbeeld een psycholoog. Heel veel mensen durven dat niet maar het kan je echt helpen, via de huisarts kun je er gebruik van maken. Ga niet met mensen praten die negatief in het leven staan want die gaan jou absoluut niet helpen, zulke mensen moet je sowieso niet om je heen hebben want die houden je achter. Laat de positiviteit de macht overnemen. Maak zelf de keuze om een winnaar te zijn en geen slachtoffer.

xxx Jennifer