De oververmoeide vrouw

maandag 2 september 2019
 

Een vriendelijke vrouw zit tegenover mij. Ze heeft wallen onder haar ogen en ziet er oververmoeid uit. Ze vertelt over haar huidige werk, waar ze haar salaris mee verdient. Het is een eervolle baan, maar zelf doet ze liever iets anders.

Als ik aan haar vraag wat ze dan het allerliefste zou doen, zie ik dat ze rechtop gaat zitten en dat haar ogen gaan stralen wanneer ze vertelt wat ze zou willen doen. Ze vertelt over de drie prachtige ideeën, die ze heeft.

Waarom ben je er nog niet mee begonnen, vraag ik?

De bekende argumenten om het niet te doen hoor ik: Ze moet geld verdienen, er is een investering voor nodig en er is geen tijd voor.

Ik vertel wat ik zie: een vermoeide en ongelukkige vrouw, die gaat sprankelen op het moment dat ze het over haar uitgestelde ideeën heeft.

Wat zou er gebeuren als je een van je ideeën gaat uit te werken? Daarnaast gewoon blijft werken? Ik zie een soort opluchting in haar gezicht. Ja, dat kan ik proberen.

Maak eerst een keuze, welk idee zou je het liefst uit willen voeren. Ga het uitvoeren, doe wat je kan. Maak je leven leuker, dan dat het nu is.

Kleine stappen nemen is veel beter dan geen stappen nemen.

Zorg dat je energie krijgt van datgene wat je doet en als je geen energie krijgt van het werk dat je doet, zorg er dan voor dat je van iets anders energie krijgt.

Als je doet wat je leuk vindt, zit je beter in je vel, zie je er beter uit en kan je de hele wereld aan.