• WOMEN Inc.
   
  WOMEN Inc. is hét netwerk voor alle vrouwen die zichzelf en elkaar willen versterken. WOMEN Inc. agendeert, versterkt, verbindt & biedt podium.
 • Podium
   
  Het Podium is er speciaal voor jou. Een unieke plek waar vrouwen samenkomen en elkaar versterken. Toon lef en schrijf mee!
 • Prikbord
   
  Heb je een vraag, een tip of een aanbod? Plaats het op het prikbord en laat het netwerk voor je werken!
 • aanTafel
   
  Trek in een goed gesprek? Zet dromen om in durven en doen! Schuif aanTafel.

WOMEN Inc. wint Gouden Giraffe voor congres over gezondheidsverschillen tussen mannen en vrouwen

11 februari 2017

WOMEN Inc. heeft op vrijdag 10 februari de Gouden Giraffe gewonnen voor het congres over gendersensitieve gezondheidszorg op 7 maart in Corpus. De Gouden Giraffe wordt jaarlijks uitgereikt aan het meest originele, gewaagde en succesvolle evenement. We zijn erg vereerd met deze prijs! Het congres over de toekomst van de gezondheidszorg is tot stand gekomen door nauwe samenwerking met de Alliantie Gender & Gezondheid.

 


12 miljoen voor onderzoek naar m/v verschillen in gezondheid

Dankzij onze inspanningen heeft het Ministerie van Volksgezondheid tijdens het congres aangekondigd om 12 miljoen euro te investeren in onderzoek naar gezondheidsverschillen tussen mannen en vrouwen. Ook hebben verschillende sleutelfiguren uit de gezondheidszorg in aanwezigheid van Koningin Maxima toegezegd hun verantwoordelijkheid op dit thema te nemen. Wij blijven in gesprek met deze personen tot er in onderwijs, onderzoek, diagnose en behandeling rekening wordt gehouden met de gezondheidsverschillen tussen vrouwen en mannen. 

 

Steun de actie ‘Behandel me als een dame’

 

Ook interessant voor jou:
Kennisprogramma Gender & Gezondheid gaat van start
WOMEN Inc. wint bronzen Effie voor ‘Behandel me als een dame’