• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Waarom de afbraak van ons onderwijs ook een vrouwenonderwerp is
  • Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk'
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!

Waar ben jij op internationale vrouwendag?

23 februari 2018

 

Internationale Vrouwendag is dé dag die helemaal in het teken staat van vrouwen. In heel Nederland kan je je laten inspireren door interessante sprekers tijdens bijzondere evenementen. WOMEN Inc. is zelf ook op verschillende plekken in het land aanwezig. Waar komen we jou tegen op 8 maart?

 


Wat is Internationale Vrouwendag?

Op Internationale Vrouwendag wordt extra aandacht besteed aan emancipatie van vrouwen in onze samenleving. Onderwerpen als economische zelfstandigheid, vrouwenrechten en huiselijk geweld worden uitgelicht op 8 maart. Wereldwijd zijn er allerlei evenementen georganiseerd door vrouwen en organisaties, waarbij debat en bewustwording centraal staan en solidariteit gevierd wordt. Dit jaar is het thema gelijkwaardigheid. Laat ons weten waar je bent met de hashtag #wijzijngelijkwaardig!

 


Wat is er zoal te doen?

Door heel Nederland worden er op 8 maart evenementen georganiseerd. Van debatavonden en lezingen tot live muziek en een Women's March: in bijna elke provincie is iets te doen. Een overzicht van een aantal activiteiten vind je in onderstaande kaart.

 

 

Waar zijn wij?

WOMEN Inc. is dit jaar aanwezig op de volgende evenementen:
 

 • In Apeldoorn wordt Internationale Vrouwendag gevierd middels een interessant evenement vol workshops en standhouders. Op initiatief van Ellen Witteveen, ambassadeur van WOMEN Inc., en vrijwilligersplatform Apeldoorn Pakt Aan hebben diverse organisaties hun krachten gebundeld voor een inspirerende avond. Zo vindt er onder andere een aanTafel Lefgesprek plaats onder leiding van gespreksleiders Annemarie Timmer en Jorien Bloemink.
   
 • Ook staan wij op 8 maart in Nijmegen met De tafel van één. Tijdens deze startbijeenkomst kunnen vrouwen kennis maken met het concept en ontdekken dat er meer mogelijk is dan dat ze zelf vaak verwachten. De tafelgesprekken worden door WOMEN Inc. in samenwerking met gemeente Nijmegen georganiseerd.
   
 • Daarnaast zal WOMEN Inc. tijdens Internationale Vrouwendag in Den Haag workshops geven over het najagen van jouw dromen. Tijdens deze workshops leer je welke stappen jij kunt zetten om ervoor te zorgen dat jij het meeste uit jezelf haalt.