Waar ben jij op internationale vrouwendag?

19 februari 2019

 

Internationale Vrouwendag is dé dag die helemaal in het teken staat van vrouwen. In heel Nederland kan je je laten inspireren door interessante sprekers tijdens bijzondere evenementen. WOMEN Inc. is zelf ook op verschillende plekken in het land aanwezig. Waar komen we jou tegen op 8 maart?

 


Wat is Internationale Vrouwendag?

Op Internationale Vrouwendag wordt extra aandacht besteed aan emancipatie van vrouwen in onze samenleving. Onderwerpen als economische zelfstandigheid, vrouwenrechten en huiselijk geweld worden uitgelicht op 8 maart. Wereldwijd zijn er allerlei evenementen georganiseerd door vrouwen en organisaties, waarbij debat en bewustwording centraal staan en solidariteit gevierd wordt. Dit jaar is het thema heldinnen en besteden we extra aandacht aan het 100 jarig jubileum van het vrouwenkiesrecht.

 


Wat is er zoal te doen?

Door heel Nederland worden er op 8 maart evenementen georganiseerd. Van debatavonden en lezingen tot live muziek en een Women's March: in bijna elke provincie is iets te doen. Een overzicht van een aantal activiteiten vind je in onderstaande kaart.

 

 

Waar zijn wij?

WOMEN Inc. is dit jaar aanwezig op de volgende evenementen:
 

  • Op 8 maart zijn we bij de viering van Internationale Vrouwendag van Gemeente Amsterdam.
  • We zijn ook te vinden in de Openbare Bibliotheek in Den Bosch, waar diverse workshops en activiteiten worden gehouden.
  • We gaan naar Atria's Pussies in Action Craftivism event in voorbereiding op de Women's March on Amsterdam op 9 maart.
  • In Amsterdam Oost geven we een presentatie over heldinnen die via digitaal activisme de wereld proberen te verbeteren, met een Lefgesprek om je eigen innerlijke activist te ontdekken.
  • Ook gaan we naar de New Femininity Talks in de Melkweg.
  • Op 9 maart loopt WOMEN Inc. mee met de Women's March on Amsterdam. Want we zijn misschien wel al een eind gekomen, het kan nog altijd beter!
  • Op 14 maart is Marjon Melissen (Online Community Manager) spreker in een internationaal panel over Women in Business, Women in Power.
  • Op 8 maart zijn de ambassadeurs van WOMEN Inc.en Niki Veger (Projectmedewerker Evenementen & Landelijke Projecten) aanwezig in de Bibliotheek Eindhoven