• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Waarom de afbraak van ons onderwijs ook een vrouwenonderwerp is
  • Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk'
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!

'Nieuwe mannen' geven aan liever part-time te werken

13 mei 2015

Afgelopen week waren Jannet Vaessen, directeur van WOMEN Inc. en Boris Veldhuijzen van Zanten, van The next web, te gast bij het programma: Beleggen International van RTL Z. Ze gingen het gesprek aan over de zorg-werkverdeling tussen mannen en vrouwen en de wensen hierin van de 'nieuwe man'.

"Uit een peiling van Motivaction blijkt dat 'nieuwe mannen' aangeven dat zij liever part-time werken", zegt Jannet Vaessen. Al gauw bleek dat Jannet naast een ‘nieuwe man’ zat. Boris is een prachtig voorbeeld van de nieuwe man. ‘Dat je een kind hebt, moet nooit een excuus zijn voor je carrière’, aldus Boris Veldhuijzen van Zanten.

Een vaste gast in het programma, Valentijn van Nieuwenhuizen, lijkt een heel andere kijk te hebben op het onderwerp. Toch concludeert Wilfred Genee, presentator van het programma, dat alle mannen aan tafel toch echt 'nieuwe mannen' zijn.

» Bekijk hier het interessante fragment op RTL Z  (Vanaf 3.40 minuut wordt het gesprek afgetrapt)

Voor wie zorg jij eigenlijk allemaal?
We roepen jou en alle vrouwen in heel Nederland op om stil te staan bij je ideale zorg- en werkbalans met de campagne #ikbenerevenniet. Samen kunnen we een doorbraak realiseren in de verdeling van zorg en werk! Doe mee en ga naar: www.ikbenerevenniet.nl.