Delen

Verzuim door stress

Stress is al jaren beroepsziekte nummer 1. Dat heeft grote impact, op de medewerkers die het betreft en hun omgeving, op organisaties en op de BV Nederland. Een kwart van het langdurende verzuim (langer dan 6 weken) is stressgerelateerd. Bij vrouwen zijn stressgerelateerde klachten zoals (over)spanning en burn-out 1,5 keer vaker dan bij mannen reden voor ziekmelding.

Samenwerking WOMEN Inc. en Aegon

WOMEN Inc. en Aegon zijn een samenwerking gestart om de achterliggende redenen van psychisch verzuim bij vrouwen te onderzoeken én werkgevers en werknemers praktische tools, inzichten en tips te geven om verzuim te voorkomen en te beperken. In 2020 zullen verschillende activiteiten plaatsvinden. Zoals een grootschalig kwantitatief onderzoek onder vrouwen, uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction. Met dit onderzoek krijgen we inzicht in de rol die werkgevers en werknemers kunnen spelen bij het voorkomen van verzuim. Deze uitkomsten zullen verder verdiept worden in online focusgroepen, die eveneens begeleid worden door Motivaction. Daarnaast gaan we in gesprek met organisaties en experts die reeds oplossingen en handelingsperspectief op het onderwerp psychisch verzuim hebben ontwikkeld.

Meer weten?

  • Video 25 juni

Alle opgedane inzichten worden gebundeld en gedeeld. Dit gebeurt o.a. 25 juni tijdens de online talkshow: Zorgen zonder zorgen. De rol van werkgevers in een goede werk-privé balans. Veronique Tilleman (Directeur Inkomen Aegon) is hier een van de sprekers. Daarnaast verschijnt eind september een online magazine voor werkgevers.
Samen willen we de taboes doorbreken die spelen op de werkvloer. Dit is tenslotte in het belang van iedereen. En zorgt voor meer minder stress en meer werkgeluk.