Delen

Overgang en werk

In Nederland zijn 1,8 miljoen werkende vrouwen ouder dan 45 jaar. Zij vallen in de leeftijdscategorie waarbij de overgang een rol speelt. Een grote misvatting over de overgang is dat vrouwen een duidelijke transitie zouden ervaren. De overgang kan namelijk tot 12 jaar duren. Gemiddeld komen vrouwen tussen hun 48e en 52e in de overgang maar ook jongere vrouwen kunnen in de overgang komen.

Waar lopen vrouwen tegenaan?

Ongeveer 96 procent van de vrouwen in de overgang ervaart klachten, waarvan 63 procent deze klachten als ernstig ervaart. Klachten als stemmingswisselingen, slaapstoornissen, gewrichts- en spierklachten en nachtzweten komen veel voor. Dit laatste kan ook slaapproblemen veroorzaken. De vermoeidheid hiervan kan vervolgens het werkvermogen van vrouwen beïnvloeden. Wat veel verwarring veroorzaakt, ook bij artsen, is het feit dat veel aspecifieke klachten van de overgang lijken op klachten van overspannenheid en burn-out. Onder deze klachten vallen bijvoorbeeld slaapproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieverlies. Hierdoor worden vaak verkeerde diagnoses gesteld, waarbij ofwel alle klachten van een burn-out op de overgang worden afgeschoven, of andersom, er geen rekening wordt gehouden met de overgang. Oplossingen voor problemen met de overgang op de werkvloer worden belemmerd door gecombineerde gender- en leeftijdsdiscriminatie, maar ook het zwijgen van vrouwen over overgangsklachten. Slechts 30 procent van werknemers in de overgang met klachten meldt deze klachten aan haar leidinggevende. Schaamte en het taboe die rond de overgang op de werkvloer heersen, zouden hier een grote rol spelen.

Passend werkgeverschap

De huidige arbeidscultuur van flexwerken, freelancen en tijdelijke contracten, maar ook van telefoons die nooit uitgaan, vraagt om onbeperkte beschikbaarheid van werkenden. De normwerknemer is daarom impliciet een onbeperkt beschikbare witte man met een altijd fit onproblematisch lichaam en zonder zorgtaken. Dit is een norm waar geen vrouwen en steeds minder mannen aan kunnen voldoen. Het is duidelijk dat vrouwspecifieke levensfasen niet altijd de aandacht krijgen die ze verdienen. Lees bijvoorbeeld Jeanne’s verhaal over hoe haar werkgever meer rekening met haar had kunnen houden toen ze in de overgang terecht kwam. Juist door als werkgever oog te hebben voor deze vrouw-specifieke klachten, ze bespreekbaar te maken, en ondersteuning te bieden, kan ziekteverzuim worden voorkomen.

Meer weten?

Met de makers van Klikbeet ontwikkelden we deze video, om te laten zien hoe werkgevers rekening kunnen houden met medewerkers in de overgang.