• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • 'Vaderschapsverlof mogelijk oplossing voor glazen plafond'
  • 1 op de 3 vrouwelijke zzp'ers bouwt geen pensioen op
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!

Congres Gender & Gezondheid

Locatie De Rijtuigenloods
Amersfoort
Piet Mondriaanplein 61
Datum donderdag 5 oktober 2017
Tijd 09.30 uur

Wat zijn de nieuwste inzichten binnen gendersensitieve gezondheidszorg? Welke ontwikkelingen spelen zich af in onderzoek, preventie, diagnose en behandeling? Tijdens het Congres Gender & Gezondheid op donderdag 5 oktober delen dé experts op dit gebied hun laatste kennis en ze vertellen wat dit betekent voor de dagelijkse praktijk van professionals.


De toekomst van de gezondheidszorg
Tijdens ons congres ‘De toekomst van de gezondheidszorg' in maart 2016 maakte het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekend 12 miljoen euro te investeren in meer onderzoek. Nu de eerste onderzoeksaanvragen zijn goedgekeurd, veranderingen in medische opleidingen worden gerealiseerd en richtlijnen worden aangepast, is dit hét moment om de balans op te maken: welke doorbraken zijn er bereikt en wat moet er nog gebeuren om zorg op maat te kunnen bieden?

Dit en meer bespreken we met: dr. Rob Dijkstra (bestuursvoorzitter Nederlands Huisartsen Genootschap), prof. dr. Pauline Meurs (voorzitter Raad voor Volksgezondheid en Samenleving), dr. Marcel Daniëls (alg. voorzitter Federatie Medisch Specialisten), prof. dr. Jeroen Geurts (voorzitter ZonMw), internationale voorloper & genderexpert dr. Cara Tannenbaum (wetenschappelijk directeur van het Canadese Institute of Gender and Health), de Alliantie Gender & Gezondheid en vele anderen!  

Gevarieerd keuzeprogramma

Naast het plenaire programma bieden we een divers keuzeprogramma met onder andere:

 • Hoe gaat de zorgprofessional van de toekomst om met gender en ​diversiteit?
 • Waar arbeid en zorg elkaar ontmoeten: hoe onwetendheid over vrouwspecifieke levensfasen bijdraagt aan arbeidsverzuim 
 • Het Lagerhuisdebat: wat is de rol van de farmacie bij de implementatie van gendersensitieve gezondheidszorg?
 • De dilemma's rond de Googelende patiënt: hoe maken we optimaal gebruik van de kansen van het informatietijdperk?
 • De Genderexpress: stap in en spijker in een korte tijd uw kennis bij over man/vrouw-verschillen bij specifieke aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, reuma, migraine en meer.

Afsluitende lezing
We sluiten de dag af met keynote speaker ​prof. dr. Bas Bloem (hoogleraar neurologie aan de Radboud Universiteit en oprichter van digitale zorginnovaties als Parkinson Centrum Nijmegen (ParC), MijnZorgNet en ParkinsonNet). In zijn lezing geeft hij zijn visie op de toekomst van de zorg: een wereld waarin patiënten en zorgverleners samen werken aan de gezondheid van mensen. 

Datum: donderdag 5 oktober 2017
Locatie: De Rijtuigenloods in Amersfoort
Tijd: 9.15 - 17.00 uur
Prijs: €175,-* (incl. lunch en borrel)
Accreditatie: voor deze bijeenkomst is accreditatie aangevraagd bij het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) en Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN).

Meld u aan voor 31 juli en ontvang een Early Bird korting van € 50,-!
Aanmelden: www.womeninc.nl/5oktober
 
*Paramedici tegen gereduceerd tarief. Gratis toegang voor studenten en vertegenwoordigers van patiëntenverenigingen.