Congres Gender & Gezondheid

Locatie De Rijtuigenloods
Amersfoort
Piet Mondriaanplein 61
Datum donderdag 5 oktober 2017
Tijd 09.15 uur

Wat zijn de nieuwste inzichten binnen gendersensitieve gezondheidszorg? Welke ontwikkelingen spelen zich af in onderzoek, preventie, diagnose en behandeling? Tijdens het Congres Gender & Gezondheid op donderdag 5 oktober delen dé experts op dit gebied hun laatste kennis en ze vertellen wat dit betekent voor de dagelijkse praktijk van professionals.


Volg het Liveblog!


De toekomst van de gezondheidszorg


Tijdens ons congres ‘De toekomst van de gezondheidszorg' in maart 2016 maakte het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekend 12 miljoen euro te investeren in meer onderzoek. Nu de eerste onderzoeksaanvragen zijn goedgekeurd, veranderingen in medische opleidingen worden gerealiseerd en richtlijnen worden aangepast, is dit hét moment om de balans op te maken: welke doorbraken zijn er bereikt en wat moet er nog gebeuren om zorg op maat te kunnen bieden?

Dit en meer bespreken we met: 

 • dr. Rob Dijkstra (bestuursvoorzitter Nederlands Huisartsen Genootschap)
 • prof. dr. Pauline Meurs (voorzitter Raad voor Volksgezondheid en Samenleving)
 • dr. Marcel Daniëls (alg. voorzitter Federatie Medisch Specialisten)
 • prof. dr. Jeroen Geurts (voorzitter ZonMw)
 • Dianda Veldman (directeur Patiëntenfederatie Nederland)
 • internationale voorloper & genderexpert dr. Cara Tannenbaum (wetenschappelijk directeur van het Canadese Institute of Gender and Health)
 • de Alliantie Gender & Gezondheid
 • en vele anderen!  

 

Gevarieerd keuzeprogramma


Naast het plenaire programma bieden we een divers keuzeprogramma met onder andere:

 • Hoe wordt de student van nu een gendersensitieve arts of psycholoog?
 • Zijn vrouwen vaker ziek? 
 • Het Lagerhuisdebat: welke taak heeft de farmacie in gendersensitieve gezondheidszorg?
 • Dokter, ik Google het zelf wel even: de dilemma’s rond de geïnformeerde patiënt
 • De GenderExpress, waarbij deskundigen in inspirerende korte talks over het m/v-verschil vertellen bij hart- en vaatziekten, migraine, reuma, geestelijke gezondheidszorg en gender & geweld. 

 

Afsluitende lezing


We sluiten de dag af met keynote speaker ​prof. dr. Bas Bloem (hoogleraar neurologie aan de Radboud Universiteit en oprichter van digitale zorginnovaties als Parkinson Centrum Nijmegen (ParC), MijnZorgNet en ParkinsonNet). In zijn lezing geeft hij zijn visie op de toekomst van de zorg: een wereld waarin patiënten en zorgverleners samen werken aan de gezondheid van mensen. 

 

Voor wie is deze bijeenkomst interessant?


Deze bijeenkomst is gericht op professionals uit de gezondheidszorg en andere domeinen betrokken bij de gezondheidszorg (artsen, zorgverleners, beleidsmakers, patientenverenigingen, wetenschappers, farmacie, media en zorgverzekeraars). Gratis toegang voor studenten en vertegenwoordigers van patiëntenverenigingen. Paramedici tegen gereduceerd tarief.


Datum: donderdag 5 oktober 2017
Locatie: De Rijtuigenloods in Amersfoort
Tijd: 9.15 - 17.00 uur
Prijs: €175,-* (incl. lunch en borrel)
Accreditatiede bijeenkomst is geaccrediteerd met 5 punten door het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN), met 4 punten door de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPT), met 5 punten door het Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals en met 5 punten door de Nederlandse Vereniging voor Praktijkondersteuners.

Aanmelden: www.womeninc.nl/5oktober

 
*Paramedici tegen gereduceerd tarief. Gratis toegang voor studenten en vertegenwoordigers van patiëntenverenigingen.

Aanmelden