Zwangere ZZP’ers worden niet gecompenseerd

In een eerdere WOMEN Inc. blog beschreef Elizabeth Venicz dat vrouwelijke ZZP’ers met terugwerkende kracht de uitkering zouden krijgen waar ze recht op hebben. ZZP’ers die zwanger raken hebben van 2004 tot 2008 geen recht gehad op een uitkering zoals zwangere vrouwen in loondienst die hebben. Dankzij Proefprocessenfonds Clara Wichmann werd deze kwestie aangekaart en erkend dat dit in strijd met het VN Vrouwenverdrag. Helaas staat minister Asscher niet achter dit besluit en is de vraag of de ZZP’ers de uitkering alsnog krijgen.

Uitkering alsnog uitbetalen
Tussen 2004 en 2008 kregen zwangere ZZP’ers geen enkele vorm van een uitkering. Voor 2004 was er de speciale WAZ regeling, maar toen die werd afgeschaft moesten zwangere ZZP’ers zichzelf verzekeren. Dat is een dure grap. Vanaf 2008 kregen zwangere ZZP’ers weer enige vorm van compensatie, namelijk maximaal het minimumloon.

Dit is in strijd met het Vrouwenverdrag van de VN, vond proefprocessenfonds Clara Wichmann. Clara Wichmann diende daarom in 2011 een klacht in bij het CEDAW-comité, dat toeziet op de uitvoering van het VN Vrouwenverdrag. Zij verklaarden de klacht begin dit jaar gegrond en de Nederlandse regering, die haar handtekening heeft gezet onder het VN Vrouwenverdrag, moet de gedupeerde vrouwen die zwanger waren tussen 2004 en 2008 alsnog hun uitkering uitbetalen.

Verdrag niet voor zelfstandigen
Helaas voelt de Nederlandse regering zich niet geroepen te voldoen aan de uitspraak van het CEDAW-comité, schreef de Volkskrant onlangs. Lees hier meer. Volgens Minister Asscher van Sociale Zaken gelden de bepalingen in het Vrouwenverdrag niet voor ZZP’ers, maar alleen voor werknemers. Bovendien “mist het zijn doel om vrouwen zes tot tien jaar na hun zwangerschap nog te betalen”, vindt Asscher. Een uitkering tijdens de zwangerschap is immers bedoeld om de (aanstaande) moeder enige vorm van rust te geven.

Clara Wichmann is teleurgesteld; “Nederland heeft een grote mond als het gaat om het naleven van mensenrechtenverdragen. Nu houdt Nederland zich zelf niet aan een verdrag. We gaan ervan uit dat de VN-commissie en de Tweede kamer hier niet mee akkoord gaan”.

Sluit je aan!
WOMEN Inc. pleit voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor mannen en vrouwen. Zonder zwangerschapsuitkering worden vrouwen die werken als zelfstandig ondernemer flink benadeeld. Ben jij ook voor gelijke kansen tussen mannen en vrouwen en wil je op de hoogte blijven van dit soort onderwerpen en erover meepraten? Sluit je aan bij het meest waardevolle vrouwennetwerk van Nederland!