WOMEN Inc. Jubileum met veel LEF

Samen met partners, vrienden en bekenden van WOMEN Inc. vierden we gisteravond ons 10-jarig jubileum in Pakhuis de Zwijger met een terugblik en een blik op de toekomst. Vier met ons mee en laat je inspireren door de krachtige LEF-talks, het nieuwe concept aanTafel en de indrukwekkende video over meisjesdromen! 

10 jaar WOMEN Inc. 
De afgelopen tien jaar hebben we ons ingezet om de kansen van vrouwen in Nederland te vergroten. Onder andere door belangrijke onderwerpen bij de politiek en/of bedrijfsleven op de kaart te zetten en door allerlei talkshows, workshops en bijeenkomsten voor vrouwen te organiseren. We hebben dit kunnen doen door de samenwerking met heel veel verschillende mensen die allemaal op een eigen manier het lef hadden om op te staan voor de kansen voor vrouwen. Ook jij kan bijdragen aan de kansen van vrouwen in Nederland door je aan te sluiten bij WOMEN Inc. 

» Sluit je aan bij WOMEN Inc.

Doelen voor 2025
Carolien Gehrels, bestuursvoorzitter WOMEN Inc., benoemde tijdens het Jubileum de ambitieuze doelen voor 2025 op het gebied van geld, gezondheid en beeldvorming: 

  • In 2025 maken vrouwen en mannen beiden bewuste, vrije keuzes over hun zorg/werkverdeling;
  • In 2025 worden de verschillen tussen mannen en vrouwen erkend, zijn ze onderzocht en wordt de kennis toegepast in de gezondheidszorg;
  • In 2025 zijn vrouwen in media, in beeld en in besluitvormende posities vertegenwoordigd overeenkomstig met de diverse samenstelling van Nederland.


LEF-talks
We vroegen oude bekenden van WOMEN Inc. wat lef voor hun betekent. Cabaretière en actrice Funda Müjde vertelde in haar LEF-talk hoe zij, nadat ze in een rolstoel terecht kwam door een auto-ongeluk, in drie maanden van Amsterdam naar Istanbul is gefietst. "Pas toen ik invalide werd heb ik mijn dromen waar gemaakt. Ik hoop dat jullie daar niet op wachten". De Turks-Nederlandse schrijfster en actrice Nazmiye Oral hield een indrukwekkend monoloog over relaties en hoe je bij jezelf kan blijven ondanks verschillen: "Liefde boven eer, boven geloof, boven alles".

aanTafel
Met het 10-jarig bestaan wilde WOMEN Inc. vrouwen zélf de mogelijkheid geven om zichzelf en elkaar te versterken. Met aanTafel kunnen vrouwen in heel Nederland aanschuiven bij een DOEL-, LEF-, of NETWERK-gesprek. Met verschillende gesprekstechnieken worden dromen omgezet in durven en doen. 

» Schuif aanTafel

Meisjesdromen 
Aan het einde van de avond lieten we voor het eerst het filmpje zien waarin 10 meisjes van 10 vertellen over hun toekomstdromen. Zorg samen met ons dat deze meisjesdromen waar worden!

» Bekijk de video #meisjesdromen