"Werken hielp mij om te ontdekken wat mijn talenten zijn"

Angela is 37 jaar, is gelukkig getrouwd en heeft 2 kinderen. Nadat ze haar VWO diploma behaalde wist ze nog niet wat ze wilde gaan doen en om zichzelf bezig te houden volgde ze een secretaresse opleiding. Zo vond ze werk als telefoniste bij de alarmcentrale en daar heeft ze zich steeds meer ontwikkeld. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan de Ondernemingsraad en het begeleiden van mensen op de werkvloer. Nu is ze bijna klaar met haar studie voor Toegepaste Psychologie. Hoe ontdekte Angela wat ze leuk vindt en waar ze in uitblinkt?

 

Na 13 jaar te hebben gewerkt besloot ze om voor zichzelf uit te zoeken wat haar energie geeft: “Toen dacht ik wat wil ik nu eigenlijk? Daar heb ik nooit echt bij stil gestaan en ik heb nooit echt een studie afgerond omdat ik niet wist wat ik moest doen. Door mijn ervaringen op de werkvloer ontdekte ik dat ik het leuk vond om mensen te helpen. Ik besloot om de studie voor toegepaste psychologie te volgen omdat dit goed aansluit bij wat ik leuk vind."

 

Ook al vindt ze haar studie ontzettend leuk, toch mist Angela het om te werken: “Voor mij is het belangrijk dat ik me nuttig voel. Door te werken had ik mensen in mijn omgeving met wie we samenwerkten en ik kon verschillende dingen doen. Zeker als je dingen kunt doen waar je goed in bent, of waarvan je ontdekt dat je het heel goed kunt: dat geeft mij een goed gevoel.”


Haar studie zit er bijna op en dat betekent dat ze weer tijd heeft om te gaan werken. Maar dat blijkt niet meer zo makkelijk te gaan als vroeger: “Ik worstel met het feit dat ik niet zo goed weet waar ik moet zoeken. Toen ik eerste op zoek ging naar een baan was het veel makkelijker, maar nu merk ik dat het niet meer zo simpel is en dat heeft best veel effect op mijn zelfvertrouwen. Ik pas niet in een bepaald hokje en dat maakt het lastig om een advertentie te vinden waarvan ik weet dat die bij mij past. Het liefst doe ik iets afwisselends, waarbij ik de ruimte heb om trainingen, maar ook één-op- één begeleiding te geven”. 

 

Investeer ook in jezelf!

Herken je je in het verhaal van Angela en wil jij ook het beste uit jezelf halen? Kom naar KRACHT on Tour Amsterdam en laat je inspireren door Angela en andere rolmodellen. 

 

Meld je snel aan want vol=vol