Week van het geld

Wat heb jij thuis geleerd over omgaan met geld? Vandaag is de Week van het Geld gestart, een initiatief van Wijzer in geldzaken. Tijdens deze week leren meisjes en jongens op duizenden basisscholen hoe ze het beste kunnen omgaan met geld. Uit onderzoek blijkt dat de manier waarop volwassenen omgaan met geld al op jonge leeftijd wordt aangeleerd. WOMEN Inc. zet zich al jaren in om vrouwen te stimuleren om financieel bewuste keuzes te maken. Wij vinden het belangrijk dat er in Week van het Geld aandacht wordt besteed aan financiële opvoeding. Hieronder lees je wat jij als ouder kunt doen om je kind financieel bewust op te voeden.

Ga in gesprek met je kind over geld
Als ouder heb je een grote invloed op het latere geldgedrag van jouw kinderen. Ga daarom tijdens de Week van het Geld met jouw kinderen in gesprek over geld. Wijzer in geldzaken heeft hiervoor verschillende handige tools ontwikkeld. Zo kunnen ouders een zakgeldcontract downloaden om samen met hun kind in te vullen. Daarnaast staan er verschillende werkbladen op de site, hiermee leren ouders hun kinderen op een leuke manier om te gaan met geld.

Bekijk hier alle tools van Wijzer in geldzaken!

Doe mee aan de workshop Financieel opvoeden! 
Tijdens de gratis workshop Financieel opvoeden van How 2 Spend It kunnen ouders antwoord krijgen op vragen die zij hebben rondom financieel opvoeden. Vragen als: hoeveel zakgeld is nou eigenlijk normaal? Hoe leer je je kind om te sparen? Wat doe je als je kids onnodige dingen van hun zakgeld kopen? zullen aan bod komen.

Schrijf je in voor de workshop!

Volg als ouder een cursus om jouw kind te leren over omgaan met geld
De NTR academie en het Nibud hebben een 10-stappencursus Financiële opvoeding ontwikkeld. Bij iedere stap vind je een video, informatie en tips over onderwerpen als zakgeld, kleedgeld en afspraken maken over geld met kinderen. Kinderen die de waarde van geld goed kennen, komen later minder vaak in de problemen. Zij weten hoe ze met geld om moeten gaan en leren zelf kiezen waar ze hun geld aan uitgeven.

Start nu meteen met de cursus!

Heb jij tips voor ouders?
Als ouder heb jij misschien al goede ervaringen met het financieel bewust opvoeden van je kinderen! Deel jouw tips/ervaringen met andere vrouwen op ons online Prikbord! Op het Prikbord delen vrouwen tips met elkaar en kan je een vraag stellen aan het WOMEN Inc. netwerk. Versterk jezelf en elkaar!

Deel jouw tips op ons online Prikbord!