Wat betekent werk voor jou?

Op zoek zijn naar een nieuwe baan kan spannend en uitdagend zijn. Het is goed om dan stil te staan bij waar je naar op zoek bent. Daarom vroegen wij aan vijf vrouwen wat werk voor hen betekent.
 

 

Josine (54), moeder van drie zoons van 32, 30 en 21 en oma van 7 kleinkinderen.
"Ik wil niet alleen voor het geld aan het werk maar ook om een bijdrage te leveren aan de maatschappij en een voorbeeld te zijn voor mijn kinderen en kleinkinderen. Ik heb 26 jaar voor de grootste krant van Nederland gewerkt en ben nu sinds 2 jaar werkzoekende. Inmiddels heb ik 483 sollicitaties verstuurd, ik ben 25 keer uitgenodigd op gesprek maar dus nog geen baan gevonden. Dat demotiveert me niet hoor, ik ga gewoon verder! Natuurlijk ben ik down als ik word afgewezen maar ik geloof echt dat het me gaat lukken, ook al ben ik nu 54. Ik heb namelijk veel kennis, werk- en levenservaring, noem het maar op!

Wat ik zoek? Een baan als administratief (financieel) medewerker!"

 

 


 

Yasina (35), single.
"Door te werken kan ik me blijven ontwikkelen. Het moet me ook een bepaalde uitdaging bieden en niet te makkelijk zijn. Zodra ik het gevoel heb dat het ik het op de automatische piloot kan, denk ik dat het tijd is voor een volgende stap. Daarnaast moet werk leuk zijn, met gezellige collega’s, in een inspirerende omgeving. Ik ben nu naast mijn werk aan de VU een master business administration aan het afronden. Dat vind ik een heel mooie toevoeging omdat het me de kans geeft om meer te leren.

Wat ik zoek? Ik heb een tweesporenbeleid: ik wil het liefst iets in een internationale omgeving en anderzijds iets analytisch, iets met projecten. Een combinatie zou natuurlijk ideaal zijn. "

 


 

Linda (38), een dochter van 9 en een dochter van 8 maanden.
"Op mijn 20e ben ik begonnen met werken bij een bank en daar heb ik 17 jaar met plezier gewerkt. Onze afdeling werd weg gereorganiseerd en daardoor vervielen mijn werkzaamheden. Ik wil graag aan het werk blijven i.v.m. financiële onafhankelijkheid en omdat ik ook merk dat ik van thuis zitten niet vrolijk word. Werken geeft me plezier en meer energie en door te werken blijf ik mezelf constant ontwikkelen. Daarnaast vind ik de sociale contacten die ik door werk opbouw erg waardevol!

Wat ik zoek? Het liefst een klein bedrijf, diverse ondersteunende werkzaamheden op administratie gebied. "

 


 

Michelle (38), 2 dochters van 6 en 4.
"Om te beginnen vind ik het mooi om te zeggen: je bent niet werkloos je bent werkzoekend. Sinds september ben ik gestopt met mijn vaste baan door boventalligheid. Dat is voor mij juist een heel goede verandering. Ik heb nu de kans om achter mijn dromen aan te gaan. Ik wilde namelijk altijd al voor mezelf beginnen. Ik weet heel goed wat ik wil doen alleen hoe ga ik daar komen? Ik ben nu stapje voor stapje aan de weg aan het timmeren. Mijn droom is om het geven van trainingen om te kunnen zetten in een betaalde baan. Dan kan ik met mijn werk een bijdrage leveren aan gezondheid van vrouwen. Daarnaast is het ook praktisch nodig, om samen met mijn man de vaste lasten te betalen.

Wat ik zoek? Ik wil trainingen geven aan werkende vrouwen in de overgang, ik vind het heel belangrijk dat zij de goede informatie hebben en praktische adviezen krijgen om comfortabel en ongehinderd hun werk te kunnen blijven doen. "

 


 

Bianca (39), drie kinderen van 10, 11 en 5, samen met partner eigenaar van een veehouderij.
"Ik omring me in mijn werk graag met mensen die me inspireren en met wie ik heel andere gesprekken voer dan thuis. Ik werk al 15 jaar bij dezelfde werkgever in verschillende Control functies. Momenteel ben ik echter vrijgesteld van werk en op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik weet van mezelf dat ik geen leuker mens ben als ik thuis blijf. Ik heb het gewoon nodig. 24 uur buitenshuis werken is het maximum voor mij en dat is wel een uitdaging op het niveau waar ik zit. Dat is jammer, want je komt leuke functies tegen maar die zijn dan voor 40 uur. Meer werken met ook nog een bedrijf ernaast kan eigenlijk niet. Dan moet je thuis andere keuzes maken. Dat is niet mijn ambitie, ik wil het combineren.

Wat ik zoek? Ik zoek een functie als bedrijfskundig organisatieadviseur, waarbij ik de organisatie dan wel de klant kan bijstaan in personele - dan wel procesvraagstukken. "


Anderen vrouwen bekeken ook:
» WOMEN Inc. en het thema geld
»
 Wat betekent werk voor Jasmine Sendar?