Wat betekent werk voor Jasmine Sendar?Toen Jasmine Sendar geen opdrachten meer kreeg kon ze zichzelf niet meer onderhouden met haar werk als actrice. In die periode van financiële onzekerheid besloot ze ook te scheiden van haar man. We vroegen haar hoe zij haar dromen waar maakt en wat werk voor haar betekent. 

 

“Ik heb vanaf mijn dertiende gewerkt, ik wilde mijn eigen geld verdienen en niet afhankelijk zijn van mijn ouders of partner. Ook tijdens mijn relatie met mijn ex-man werkten we allebei en hadden we een gezamenlijke rekening waarmee we de gedeelde kosten zoals de hypotheek en de boodschappen betaalden, maar daarnaast had ik altijd mijn eigen geld om te investeren in mezelf.” 


Depressie
Dat veranderde snel toen ze haar baan verloor en vervolgens ook de beslissing nam om te gaan scheiden van haar partner: Als je financieel op eigen benen staat ben je veel onafhankelijker en dan kan je zo een beslissing beter nemen. Naast alle emotionele gevolgen van een scheiding komen er ook veel financiële gevolgen bij. In onze relatie deelden we de kosten maar na de scheiding stond ik er helemaal alleen voor met mijn zoontje én had ik geen baan meer. Ik raakte in een depressie omdat al mijn zekerheden weg waren.”

 

Thuiszorg
Jasmine wist dat ze verder moest en ging op zoek naar een nieuwe baan om zichzelf te kunnen onderhouden en weer verder te werken aan haar dromen. “Ik ging langs bij uitzendbureaus om te solliciteren maar werd al gauw afgewezen omdat ik niet voldoende ervaring had of geen papieren had. Ik heb veel ervaring op TV maar daar hebben bedrijven niks aan. Maar ik weet van mezelf dat ik van aanpakken houd en dingen ook goed kan organiseren. Een vriendin van mij herkende dat ook in mij en wees me op een vacature bij de thuiszorg. Het was een administratieve functie en ook al had ik niet de juiste papieren, ik kon wel heel goed laten zien dat ik dingen kon regelen.”

“Het zou nooit in mij zijn opgekomen om te gaan solliciteren voor een functie in de thuiszorg. Juist door er met mijn omgeving over te praten, door te laten horen dat ik graag wilde werken, kreeg ik uit verschillende en onverwachte hoeken hulp hierbij. Mensen kunnen niet in je hoofd kijken en lezen wat jij wilt. Het begint echt bij het uitspreken van je wens, van je droom.”

 

Theatervoorstelling
Haar nieuwste avontuur, een eigen theatervoorstelling, begon ook met het uitspreken van haar dromen. “Ik werkte mee aan een comedy voorstelling bij comedyclub Da Bounce waar ik de nieuwe talenten mocht aankondigen. Toen ontmoette ik een belangrijke comedian die mij vroeg of ik comedy voorstellingen deed. Toen deed ik dat niet, ik wilde wel heel graag op het podium meedoen aan een voorstelling maar durfde er nog niet voor te gaan. Toen vroeg hij mij: waarom niet?. Dat was het moment dat ik mijn droom om een theatervoorstelling te doen uitsprak en sindsdien zeg ik het nog elke dag tegen mezelf.”

 

Heb je nog tips voor vrouwen die een nieuwe uitdaging aan willen gaan?

“Iedereen is kind geweest en iedereen heeft als kind dromen gehad. Wat waren die dromen en waarom vond je dat zo geweldig? Begin daarmee en je zult al gauw ontdekken wat jij leuk vindt, waar jij energie van krijgt en dus ook waar je kunt beginnen met zoeken.”

 

Anderen lazen ook: 

» WOMEN Inc. en het thema 'Geld'
» Meer vrouwen over werk